Οταν έχεις κατοχή μπάλας 30%, βλέπεις τον αντίπαλό σου να σημαδεύει δυο φορές το δοκάρι, χάνει πλήθος ευκαιριών για να σημειώσει κάποιο γκολ και τελικά καταφέρνεις όχι μόνο να επιβιώσεις, αλλά και να νικήσεις, τότε μπορείς να κάνεις λόγο ακόμα και για "κλοπή" αποτελέσματος. Αυτό συνέβη στον αγώνα της Γουέστ Χαμ με τη Σίτι (2-1).

Οταν έχεις κατοχή μπάλας 30%, βλέπεις τον αντίπαλό σου να σημαδεύει δυο φορές το δοκάρι, χάνει πλήθος ευκαιριών για να σημειώσει κάποιο γκολ και τελικά καταφέρνεις όχι μόνο να επιβιώσεις, αλλά και να νικήσεις, τότε μπορείς να κάνεις λόγο ακόμα και για “κλοπή” αποτελέσματος. Αυτό συνέβη στον αγώνα της Γουέστ Χαμ με τη Σίτι (2-1).

Αυτή φυσικά είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι η πρωταθλήτρια Αγγλίας ήταν για μια ακόμη φορά απρόσεκτη, επιπόλαιη αμυντικά και δικαίως βρέθηκε σε θέση… άμυνας, αφού το γεγονός ότι δέχθηκε μέσα σε τρεις ημέρες τέσσερα γκολ, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. 

Οι Λονδρέζοι, οι οποίοι κάνουν πορεία πρωταθλητισμού, βρισκόμενοι σε θέση εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ (!), έδωσαν γήπεδο στους “πολίτες” και λόγω ικανότητας, αλλά και μεγάλης τύχης, τελικά δεν το πλήρωσαν. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 21′ με το γκολ του Αμαλφιτανό μετά από προσπάθεια του Ενερ Βαλένσια. 

Στο δεύτερο μέρος, το γήπεδο έγειρε… Η Σίτι ήταν διαρκώς στην επίθεση χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Σημαντικότερες όλων, βέβαια, τα σουτ στο δοκάρι του Αγουέρο στο 65′ και του Τουρέ στο 74′. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα από την προσπάθεια του Ιβοριανού ήρθε το 2-0. Σκόρερ ο Σακχό, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για 6ο σερί παιχνίδι με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι -είναι στο μείον πέντε από την Τσέλσι, με την ομάδα του Μουρίνιο να έχει και ματς λιγότερο- ήταν να μειώσουν δυο λεπτά αργότερα (στο 77′) με ένα υπέροχο γκολ του Σίλβα.