Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε άνετα την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με νίκη 1-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επί της Λίβερπουλ.

Μετά το 5-2 του πρώτου αγώνα στο «Άνφιλντ», οι «ρεντς» χρειάζονταν ένα θαύμα στη Μαδρίτη, το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ και η «βασίλισσα» έγινε «δήμιος» της ομάδας του Κλοπ στη διοργάνωση για τρίτη σερί σεζόν.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να πετύχει γρήγορο γκολ, χάνοντας στο ξεκίνημα ευκαιρία με τον Νούνιες, όμως η Ρεάλ απάντησε με φάση του Βινίσιους και σουτ του Καμαβινγκά στο 20 που κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 33′, ο Νούνιες υποχρέωσε τον Κουρτουά σε καλή επέμβαση με φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ το ίδιο έκανε ο Βέλγος στο 36′ σε σουτ του Χάκπο.

Το πρώτο μέρος έληξε έτσι χωρίς τέρματα, με τη Λίβερπουλ να χάνει έτσι την όποια διάθεση είχε να κυνηγήσει την ανατροπή.

Η Ρεάλ κυριάρχησε στο β’ και στο 54′ έφτασε κοντά στο 1-0 με επέμβαση του Άλισον σε σουτ του Βαλβέρδε.

O Mπενζεμά στο 69′ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ από κοντά, όμως έστειλε την μπάλα άουτ απέναντι από τον Άλισον.

Το έκανε όμως στο 78ο λεπτό, όταν μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Λίβερπουλ, ο Φαν Ντάικ δεν μπόρεσε να διώξει σε προσπάθεια του Βινίσιους και ο Γάλλος σε κενή εστία έγραψε το 1-0.

Ρεάλ Μ. (Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ (86′ Βάθκεθ), Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Νάτσο – Κρόος (84′ Τσουαμενί), Καμαβινγκά, Μόντριτς (82′ Θεμπάγιος) – Βαλβέρδε, Μπενζεμά (82′ Ροντρίγκο), Βινίσιους (84′ Ασένσιο).
Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ – Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (90+1′ Τσιμίκας) – Μίλνερ (73′ Oξλέιντ – Τσέιμπερλιν), Φαμπίνιο – Σαλάχ, Χάκπο (90+1′ Καρβάλιο), Ζότα (57′ Έλιοτ) – Νούνιες (57′ Φιρμίνο).