Ο Αστέρας σταμάτησε στην Κρήτη το σερί των δυο ηττών του, με την ισοπαλία που απέσπασε από τον καλύτερο ΟΦΗ.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε βαθμολογικό κίνητρο αποφυγής για βαθμολογικές περιπέτειες, ύστερα από 4 συνεχόμενες ήττες και ο βαθμός της ισοπαλίας που απέσπασε στο Ηράκλειο από τον καλύτερο ΟΦΗ, τον βοήθησε σε αυτή την αποστολή του, καθώς έφτασε τους 29 βαθμούς και ισοβαθμεί με τον Παναιτωλικό που ηττήθηκε στα Γιάννενα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ, είχαν δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Αστέρας βελτιώνοντας την απόδοση του στο τελευταίο δεκάλεπτο, ισοφάρισε σε διπλή ευκαιρία που είχε.

Μόλις στο τρίτο λεπτό, ο ΟΦΗ έκανε αναγκαστική αλλαγή στον Τοράλ που τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει, παραχωρώντας την θέση του στον Μοσκέτα, ο οποίος σκόραρε στο 25′ από την ασίστ ου Μπάγκιτς στην “πλάτη” της αντίπαλης άμυνας και έχοντας ευχέρεια χώρου και χρόνου, πλάσαρε εύστοχα (1-0). Είχε προηγηθεί στο 19′, ο Μπάγκιτς έδωσε πάσα στον Λάρσον που ήταν σε πλάγια θέση και με σουτ-“μπανάνα”, έστειλε την μπάλα να καταλήξει άουτ.

Η πρώτη “απάντηση” του Αστέρα, ήταν αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε, με το σουτ του Κρεσπί και ύστερα από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας (26′), ενώ ο ΟΦΗ “άγγιξε” το δεύτερο γκολ, με το δοκάρι που είχε ο Μεγιάδο σε σουτ εκτός της περιοχής και ύστερα από πάσα του Μπάγκιτς και πάλι.

Στο 36′ ο Μπαρτόλο “έκλεψε” την μπάλα, πάσαρε στον Τιλίκα, αυτός στον Μπαράλες που “κουβάλησε” την μπάλα, αλλά αστόχησε στο σουτ που έκανε εκτός περιοχής και στο 40′, σε διπλή συνεχόμενη ευκαιρία, ο Αστέρας ισοφάρισε. Αρχικά, σε τετ-α-τετ του Κρεσπί με τον Μανδά και ενώ αιφνιδιάστηκε η άμυνα του ΟΦΗ, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε με τα πόδια και στην συνέχεια του αγώνα, ο Μπαράλες “άνοιξε” την μπάλα δεξιά στον Κρεσπί, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα και ο Μπαρτόλο εξ επαφής μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα κυμάνθηκε σε χαμηλα επίπεδα και μέχρι το 69′ δεν σημειώθηκε καμία φάση, ενώ ακολούθησαν τρείς καλές ευκαιρίες του ΟΦΗ και ισάριθμες φορές, ο Τσιφτσής απέτρεψε την δε΄τυερη παραβίαση της εστίας του. Στο 69′, ήταν το δυνατό σουτ του Λουίς Φελίπε που απέκρουσε με τα δυο χέρια ο τερματοφύλακας των Αρκάδων, στο 73′, προ του Φελίπε, έδιωξε την μπάλα στον αέρα, μετά από σέντρα του Μεγιάδο και στο 75′ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάρσον έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Αστέρας δεν απείλησε την εστία του Μανδά στο δεύτερο ημίχρονο, με εξαίρεση στο 94′ του σουτ του Αλάγκμπε και την απόκρουση του Μανδά.

ΟΦΗ: Μανδάς. Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής (85′ Μαρινάκης). Λάρσον, Θοράρινσον, Μεγιάδο (85’Περέα), Ντιουσέ, Μπάκιτς (63′ Νέιρα), Τοράλ (4′ Μοσκέρα, 63′ Φελίπε). Ντίκο.  

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιφτσής, Αλβαρες, Καστάνιο, Ατιένθα, Καρμόνα. Ιγκλέσιας, Μουνάφο (93′ Αλάγκμπε), Μπαράλες, Μπαρτόλο (77′ Σίτο), Κρέσπι, Τίλικα (86′ Σαντα Φε).