Μάντσεστερ Σίτι: Η ανάλυση των νέων πρωταθλητών Ευρώπης

Χρειάστηκε να ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές και μετά από προσπάθειες ετών κατάφερε τελικά να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο λόγος για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πανηγύρισε στην Κωνσταντινούπολη την κατάκτηση του πρώτου Champions League της ιστορίας της. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε 1-0 της Ίντερ με το γκολ το Ρόντρι.

Η αγγλική ομάδα είχε επτά νίκες και πέντε ισοπαλίες στα 13 ματς που έδωσε στη φετινή διοργάνωση. Σημείωσε 32 γκολ και δέχτηκε πέντε. Οι παίκτες της είχαν 27 ασίστ. Ένα από αυτά τα γκολ ήταν από αντίπαλο, ενώ άλλα δυο ήρθαν από το σημείο του πέναλτι. Τα δώδεκα από αυτά σημειώθηκαν με το δεξί πόδι, τα 15 με το αριστερό και τα τέσσερα με το κεφάλι.

Η Μάντσεστερ Σίτι εκδήλωσε κατά τη διάρκεια τη σεζόν 770 επιθέσεις προς τις αντίπαλες άμυνες, με τους παίκτες της να κάνουν 203 ντρίμπλες. Συνολικά 15 φορές οι επιθετικοί της αγγλικής ομάδας υποδείχτηκαν σε θέση οφ σάιντ. Επίσης, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε 78 κόρνερ υπέρ. Στην άμυνα, ένα από τα πέντε γκολ που δέχτηκε η Σίτι ήταν από το σημείο του πέναλτι.

Επίσης, είχε κατοχή μπάλας κατά μέσο όρο στο 59,62% και οκτώ ματς στα οποία δε δέχτηκε γκολ. Οι «πολίτες» δέχτηκαν 22 κίτρινες κάρτες και μόλις μια κόκκινη, ενώ κάλυψαν 1510.6 χιλιόμετρα. Η αγγλική ομάδα είχε 484 ανακτήσεις μπάλας, 47 κερδισμένα τάκλιν και 31 επεμβάσεις τερματοφύλακα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.