Με δύο γκολ του Ρονάλντο που έγραψε ιστορία, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέτρεψε το σκορ στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν, πήρε τη νίκη με 2-1 και ταυτόχρονα το «πάνω χέρι» για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με δέκα παίκτες για μισή ώρα οι Βαυαροί.

Με δύο γκολ του Ρονάλντο που έγραψε ιστορία, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέτρεψε το σκορ στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν, πήρε τη νίκη με 2-1 και ταυτόχρονα το «πάνω χέρι» για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με δέκα παίκτες για μισή ώρα οι Βαυαροί. 

Ο Πορτογάλος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία, που έφτασε τα 100 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χαράζοντας το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στο κεφάλαιο «Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο». 

Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με τον Βιδάλ που έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμα της ομάδας του, όταν αστόχησε από τη λευκή σε λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι από τον Ριτσόλι. Ο Ρονάλντο πήρε «μπρος» στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισε αρχικά στο 47’, ενώ κερδίζοντας τις δύο κάρτες του Μαρτίνεθ, εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα της ομάδας του από το 61’, για να πετύχει το νικητήριο γκολ στο 77’. 

Η Ρεάλ ήταν η πρώτη που απείλησε, αλλά ο Νόιερ φρόντισε να δείξει από νωρίς πως δύσκολα θα δεχόταν γκολ, ακουμπώντας την μπάλα όσο έπρεπε για να τη στείλει στο δοκάρι, στην κεφαλιά του Μπενζεμά στο 18’.

Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 25’ από στατική φάση, αφού ο Νάτσο έχασε τον Βιδάλ στο κόρνερ του Αλκάνταρα και ο Χιλιανός «κεραυνοβόλησε» τον Νάβας για το 1-0. Μία λάθος υπόδειξη του Ριτσόλι, θα μπορούσε να στείλει την ομάδα του Αντσελότι με μεγαλύτερο προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά ο Βιδάλ έστειλε από τη λευκή βούλα την μπάλα πάνω από την εστία του Νάβας. Είχε προηγηθεί υπόδειξη για πέναλτι, σε σουτ της Μπάγερν και χέρι του Καρβαχάλ, με την μπάλα όμως να φαίνεται πως βρίσκει ανάμεσα σε στήθος και ώμο.

Χωρίς να έχουν συμπληρωθεί δύο λεπτά στο δεύτερο μισό, οι «μερένχες» ισοφάρισαν με τον Ρονάλντο, που με σουτ στην κίνηση μετά τη σέντρα του Καρβαχάλ από δεξιά, έγραψε το 1-1 για να βάλει και πάλι την ομάδα στο παιχνίδι της πρόκρισης. 

Μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (58’-61’), ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ, κέρδισε την αποβολή του Χάβι Μαρτίνεθ που αντίκρισε δύο φορές την κίτρινη κάρτα και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια, αφήνοντας την Μπάγερν με παίκτη λιγότερο. 

Ακολούθησε μια… ομοβροντία των Ισπανών, αλλά ο Νόιερ είχε βαλθεί να κρατήσει μόνος του το 1-1, με σπουδαίες επεμβάσεις στα σουτ των Μπενζεμά, Ρονάλντο, ωστόσο το μοιραίο για τους Γερμανούς ήρθε στο 77’. Ο Ασένσιο σημάδεψε τον Ρονάλντο μέσα στην περιοχή, ο Πορτογάλος βγήκε πρώτος στην μπάλα και «πάγωσε» το Μόναχο για το 1-2. 

Η ομάδα του Ζιντάν έφυγε από το Μόναχο με ένα σημαντικό προβάδισμα στις αποσκευές της, που τη χρίζει φυσικά φαβορί ενόψει του επαναληπτικού στην ισπανική πρωτεύουσα και την πρόκριση στην τετράδα.

Μπάγερν (Κάρλο Αντσελότι):
Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Αλκάνταρα, Μαρτίνεθ, Τσάμπι Αλόνσο (63’ Μπερνάτ), Βιδάλ, Ριμπερί (66’ Κόστα), Ρόμπεν, Μίλερ (81’ Κομάν) 

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Μαρτσέλο, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ (58’ Ασένσιο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (83’ Χάμες)