Στη διαδικασία των πέναλτι η Ισπανία νίκησε 5-4 την Κροατία και κατέκτησε το Nations League. Ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια, αλλά και στον έξτρα χρόνο της παράτασης


Γενικώς το παιχνίδι είχε λίγες φάσεις με την κούραση να είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως έχει καταβάλει τους ποδοσφαιριστές που εμπιστεύτηκαν οι προπονητές των δύο φιναλίστ.

Είδαμε ένα μέτριο ποιοτικά τελικό, με τους Ισπανούς να έχουν την πρώτη καλή στιγμή στο 12ο λεπτό του αγώνα, αλλά από το καλό μακρινό σουτ του Γκάβι, η μπάλα έφυγε άουτ, πολύ κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λιβάκοβιτς.

Στο 23΄ και 31΄ ήταν οι σειρά των Κροατών να αεπειλήσουν. Στην πρώτη περίπτωση ο Κράμαριτς βρέθηκε τετ – α – τετ με τον Σίμον ωστόσο υπό την πίεση των αντιπάλων αμυτνικών έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο τερματοφύλακας των Ισπανών μπλόκαρε μετά την εξαιρετική κεφαλιά του Πέρισιτς.

Στις αρχές της επανάληψης οι ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή με τις κεφαλιές των Ασένσιο (57΄) και Πάσαλιτς (61΄) όμως και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα κατέληξε άουτ.

Λίγο αργότερα (66΄) ο Ρόντρι δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, η μπάλα όμως δεν του έκανε τη χάρη και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 84΄ η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε “άγγιξε” το γκολ μετά το σουτ του Φάτι, αλλά ο Πέρισιτς απομάκρυνε τον κίνδυνο λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή της εστίας και στο 90΄ ο Ασέσνιο αστόχησε στο διαγώνιο σουτ (με καλές προϋποθέσεις) που επιχείρησε.

Η παράταση

Στο ιδιο ρυθμό με τα προηγούμενα 90΄ κύλησε και η παράταση με τους ποδοσφαιριστές να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν επικίδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Στο 104΄ ο Όλμο έκανε ένα καλό σουτ, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σιμόν μπλόκαρε την μπάλα στο συρτό σουτ του Μπρόζοβιτς.

Το ημίωρο της παράτασης ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει τίποτα και τα πάντα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Τα πέναλτι (Δείτε εδώ)

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν ακόμη και στην διαδικασία της… ρώσικης ρουλέτας. Οι Βλάσιτς, Μπρόζοβιτς και Μόντριτς ευσόχησαν στις πρώτες τρεις εκτελέσεις των Κροατών, ενώ από τους Ισπανούς ανέλαβαν να εκτελέσουν και το έκαναν εύστοχα οι Χοσέλου, Ρόδρι και Μερίνο.

Ο Σιμόν έδιωξε την μπάλα στην προσπάθεια του Μάγερ, ο Ασένσιο έκανε το 4-3 και ο Πέρισιτς στο τελευταίο πέναλτι των Κροατών ισοφάρισε σε 4-4.

Ο Λα Πόρτ που θα μπορούσε να τελειώσει τη διαδικασία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι οπότε διατηρήθηκε το 4-4.

Για μία ακόμη φορά ο Σιμόν ήταν… εκεί απομακρύνοντας στην εκτέλεση του Πέτκοβιτς και ο Καρβαχάλ ψύχραιμα διαμόρφωσε το τελικό 5-4 υπέρ των Ισπανών που πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη της ομάδας τους.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Έρλιτς, Γιουράνοβιτς (112΄ Στάνισιτς), Σούταλο, Μόντριτς, Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς, Πάσαλιτς (62΄ Πέτκοβιτς), Ιβάνουσετς (78΄ Βλάσιτς), Κράμαριτς (90΄ Μάγερ)

Ισπανία: Σιμόν, Νάβας (97΄ Καρβαχάλ), Άλμπα, Λαπόρτ, Λε Νορμάν (78΄ Νάτσο), Φ. Ρούι (78΄ Μερίνο), Ρόδρι, Πίνο (66΄ Φάτι), Γκάβι (87΄ Όλμο), Μοράτα (66΄ Χοσέλου), Ασένσιο