Τζέρεμι Φριμπόνγκ: Ένα συναρπαστικό ταλέντο με μεγάλη προοπτική

Η αγωνιστική του αξία «απογειώνεται» χρόνο με το χρόνο και πλέον είναι από τους πιο περιζήτητους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη.

Ο Τζέρεμι Φριμπόνγκ ήταν από τους βασικούς συντελεστές της εξαιρετικής πορείας της Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία θα συμμετάσχει σους ομίλους του Europa League. Σε 48 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις είχε 9 γκολ και 11 ασίστ, λειτουργώντας ως ένα από τα κύρια επιθετικά όπλα σε μία νέα, συναρπαστική ομάδα, όπως η Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Υπό τις οδηγίες του Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος χρησιμοποίησε σύστημα με τρεις στόπερ, δόθηκε η ελευθερία στον Ολλανδό μπακ να ξεδιπλώσει τις επιθετικές του αρετές και να επικεντρωθεί κυρίως στο πως θα μπορέσει να γίνει απειλητικός. Αυτή η αλλαγή είχε ως αποτέλεσμα την άκρως εντυπωσιακή του απόδοση στο τελευταίο τρίτο.
Εκμεταλλευόμενος την ικανότητα του να μεταφέρει γρήγορα τη μπάλα καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις με την ταχύτητα του, o νεαρός Ολλανδός αμυντικός ήταν μία μόνιμη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποφεύγει τα αμυντικά του καθήκοντα, καθώς η επιτάχυνσή του είναι το «καύσιμο» για ορισμένες αστραπιαίες ανακτήσεις της μπάλας.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΙΜΠΟΝΓΚ

«Είναι τεχνικά δυνατός, απίστευτα γρήγορος και είναι παίκτης με επιθετικό πνεύμα. Έχει τεράστιες δυνατότητες» – Ο αθλητικός διευθυντής της Λεβερκούζεν, Σιμόν Ρόλφες

«Νεαρός, πολύ ικανός με τη μπάλα, ευέλικτος, με πραγματικό ρυθμό και πολύ ζωηρό στυλ παιχνιδιού. Αν ο Τζέρεμι συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο τα επόμενα χρόνια, θα μπορούσε να είναι σημαντικό μέρος της ομάδας μας»Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Λεβερκούζεν, Ρούντι Φέλερ

«Δεν έχω δει καλύτερο παιδί από αυτόν. Η ποιότητα του παιχνιδιού του, ο ρυθμός του παιχνιδιού του, η σκέψη του. Τα επίπεδα της φυσικής του κατάστασης είναι απίστευτα, νομίζω ότι οι οπαδοί τον έχουν πραγματικά απολαύσει» Ο πρώην προπονητής της Σέλτικ, Νιλ Λένον

ΟΛΛΑΝΔΟΣ, ΜΕ ΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΚΑΝΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ!

Ο 22 χρονος δεξιός μπακ γεννήθηκε στο Άμστερνταμ, αλλά η οικογένεια του μετακόμισε στην Αγγλία όταν ήταν επτά ετών. Στην πραγματικότητα πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στην πρώτη ομάδα. Τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετακόμισε στη Σκωτία όπου εντάχθηκε στη Σέλτικ. Αφού έκανε 51 εμφανίσεις με τη φανέλα της Σέλτικ, άφησε τους Σκωτσέζους τον Ιανουάριο του 2021 και εντάχθηκε στην Μπάγερ Λεβερκούζεν έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ολλανδίας, τον Νοέμβριο του 2022 συμπεριλήφθηκε στις τελικές επιλογές του Φαν Χάαλ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, αλλά δεν έπαιξε καθόλου σε όλη την πορεία των «οράνιε» μέχρι τα προημιτελικά (αποκλείστηκε από την Αργεντινή). Σίγουρα  η αμυντική πλευρά του παιχνιδιού του χρειάζεται βελτίωση. Η θέση του είναι επίσης κακή μερικές φορές, αλλά ο υψηλός του ρυθμός και η ταχύτητα του, τον βοηθούν να ανακάμψει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Ολλανδός αμυντικός είναι ένα πολύ συναρπαστικό ταλέντο που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε παίκτη κορυφαίου επιπέδου.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.