ΑΕΚ: Πανέτοιμη να το επαναλάβει (vids)

Η νταμπλούχος Ελλάδας, ΑΕΚ κάνει τη δική της εκκίνηση στη Super League το Σάββατο και είναι πανέτοιμη για να υπερασπιστεί τους τίτλους της.

Μετά την ονειρική περυσινή πορεία που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του νταμπλ, του πρώτου μετά το 1978, η ΑΕΚ έχοντας διατηρήσει τον ίδιο της κορμό θέλει και μπορεί να πράξει κάτι ανάλογο και στη σεζόν 202324. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εννοείται πως έχει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας και του κυπέλλου.

Ο κορμός της Ένωσης παρέμεινε ίδιος με την απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα από την Θέλτα, mvp του περυσινού πρωταθλήματος, να την κάνει να νιώθει πανίσχυρη. Πέραν της παραμονής του Μεξικανού η ΑΕΚ ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο στη γραμμή κρούσης καθώς ήρθε για… δεύτερος επιθετικός ο Έκι Πόνσε από την Έλτσε, αλλά και ο Ροντόλφο Πισάρο από το MLS που αποτελεί επιλογή του Αλμέιδα. Οι προσθήκες στο ρόστερ των “κιτρινόμαυρων” δεν έχουν ολοκληρωθεί αφού οι άνθρωποι της ΑΕΚ αναζητούν μια πολύ καλή λύση για το κέντρο της άμυνας, ενώ εάν έρθει και η πρόκριση στους ομίλους του Champions League τότε δεν αποκλείεται να έρθει επιπλέον χαφ.

Αλμέιδα, ο αναμορφωτής

Ο Ματίας Αλμέιδα στην πρώτη του χρονιά έζησε τα πάντα. Πρωτάθλημα, κύπελλο Ελλάδας και έγινε μόλις ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου που πανηγυρίζει νταμπλ. Ο Αργεντινός έχει μπει για τα καλά στις καρδιές των φιλάθλων της ΑΕΚ, ενώ και στα αποδυτήρια είναι το απόλυτο αφεντικό. Όχι με την αρνητική έννοια. Μιλάμε για τον άνθρωπο που εμπνέει από τον πιο μεγάλο ηλικιακά ποδοσφαιριστή, τον Νόρντιν Άμραμπατ μέχρι τους πιτσιρικάδες Ζίνι, Ρόκσον κτλ. Το ταμπεραμπέντο του Αλμέιδα έχει ταιριάξει μ’ αυτό της Ένωσης, οι παίκτες του ξέρουν πλέον καλά τι ζητάει ο προπονητής τους και αυτό κάνει τη δουλειά όλων πιο εύκολη μέσα στο γήπεδο. Το πάθος και η αυταπάρνηση των παικτών της ΑΕΚ θα είναι και πάλι εκεί φέτος με τον Αλμέιδα να καθοδηγεί μια καλοκουρδισμένη μηχανή με αρκετά πολύτιμα γρανάζια πλέον.

Το αστέρι ή τ’ αστέρια;

Σ’ αυτό το ρόστερ που διαθέτει η ΑΕΚ δεν μπορείς να αναφερθείς σε ένα αστέρι πολύ απλά γιατί η δουλειά είναι ομαδική. Ο Πινέδα ως η πιο ακριβή μεταγραφή της Ένωσης αυτό το καλόκαίρι θα μπορούσε να πάρει αυτόν τον τίτλο, όπως φυσικά και ο πρώτος σκόρερ πέρυσι Λιβάι Γκαρσία, για τον οποίο η Λανς πρόσφερε 21 εκατ. ευρώ πριν λίγες εβδομάδες για να τον αποκτήσει χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Η παρουσία του Ντομαγκόι Βίντα και οι εμπειρίες που κουβαλάει θα μπορούσε σε κάποια άλλη ομάδα να είναι το μεγάλο της αστέρι. Ο Έκι Πόνσε που επέστρεψε στην ΑΕΚ και κόστισε αρκετά χρήματα επίσης… Δεν υπάρχει, λοιπόν, ένα αστέρι και τέλος στην ΑΕΚ, υπάρχει μια ομάδα παικτών που είτε παίζουν όλοι, είτε λείπουν κάποιοι εξ αυτών, αποδείχθηκε περίτρανα πως η απόδοση κυμαίνεται στα ίδια στάνταρ.

Το μεταγραφικό παζάρι

Ηρθαν: Σταύρος Πήλιος (ΠΑΣ Γιάννινα), Ροδόλφο Πισάρο (Ίντερ Μαϊάμι), Έκι Πόνσε (Έλτσε), Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος (Άρης), Ρόκσον Γεμπόα (YAP FC Γκάνα), Τζάλοου Λαμαράνα (Elite United-Γκάμπια).

Έφυγαν: Κλεμάν Μισελέν (Μπορντό), Στράτος Σβάρνας (Ράκοβ), Αλεξάντερ Φράνσον (ελεύθερος), Γιώργος Τζαβέλλας (ελεύθερος), Φοίβος Μπότος (Χέλμοντ), Θεοδόσης Μαχαίρας (δαν. Βόλος), Χρήστος Αλμπάνης (Ανδόρα FC).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.