Η Γεωργία έτρεφε ελπίδες ότι θα μπορούσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από την Ισπανία στην Τιφλίδα, αλλά η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε, έπαιξε κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο και πήρε μία άνετη νίκη, η δεύτερη σε τρία ματς του πρώτου ομίλου

Μέσα σε 18 λεπτά η Ισπανία πέτυχε 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Την αρχή έκανε ο Άλβαρο Μοράτα στο 22ο λεπτό, για να ακολουθήσει έξι λεπτά αργότερα το 0-2 με αυτογκόλ του Κβιρκβέλια. Στο 38ο λεπτό ο Ντάνο όλμο έγραψε το 0-3 και στο 40΄ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ο Άλβαρο Μοράτα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0, φτάνοντας τα 32 τέρματα σε 65 εμφανίσεις με την Εθνική του ομάδα. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, μπήκε ο 16χρονος Γιαμάλ στο παιχνίδι και έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ για την Ισπανία.

Με την έναρξη της επανάληψης η Γεωργία μείωσε σε 4-1, με τον Τσακβετάτζε, μία από τις τρεις αλλαγές του Βίλι Σανιόλ. Το γκολ “αγρίεψε” τους Ισπανούς που πάτησαν και πάλι “γκάζι” και μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά σκόραραν τρεις φορές με Μοράτα, Γουίλιαμς και Γιαμάλ. Ονειρεμένο ντεμπούτο για τον 16χρονο άσο της Μπαρτσελόνα. H Γεωργία δεν είχε ηττηθεί στα 7 τελευταία της εντός έδρας παιχνίδια, με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Η Ισπανία έχει σκοράρει πλέον σε 38 από τους τελευταίους 39 αγώνες προκριματικών EURO, με μοναδική παρένθεση την ήττα με 2-0 από τη Σκωτία πριν από την ήττα της με 2-0 από τη Σκωτία τον περασμένο Μάρτιο.