Βικάριο: Ο κατακτητής Γουλιέλμος της Τότεναμ

Η Τότεναμ βρήκε τον τέλειο κληρονόμο του Ούγκο Λορίς στον Γκουλιέλμο Βικάριο, με τον Ιταλό να απολαμβάνει τη ζωή στο Βόρειο Λονδίνο.

Ο 26χρονος πραγματοποίησε το μεγάλο άλμα και εντάχθηκε από την Έμπολι το καλοκαίρι. Έχει ήδη κρατήσει δύο ανέπαφη εστία σε τέσσερις πρώτους αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Βικάριο έφτασε στους Σπερς ως σύγχρονος τερματοφύλακας. Αντιπροσωπεύει έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη από τον πρώην αρχηγό της ομάδας, ο οποίος δυσκολευόταν με την κατανομή του και συχνά έκανε λάθη που οδηγούσαν σε γκολ. Ο Λορίς αποτέλεσε το νούμερο ένα των Λονδρέζων για 11 χρόνια με την κληρονομιά να είναο αρκετά βαριά.

Απέναντι στην Μπρέντφορντ (2-2), ο Βικάριο έδωσε μια αξιοσέβαστη περιγραφή των ικανοτήτων του, αλλά φαινόταν ανήσυχος σε ορισμένες καταστάσεις και άφησε μια αβέβαιη εντύπωση στους φιλάθλους. Αλλά από τότε, ήταν σχεδόν άψογος, κάνοντας σπουδαίες αποκρούσεις για την ομάδα του στις νίκες απέναντι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπόρνμουθ και Μπέρνλι. Συχνά μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστούν παίκτες από το εξωτερικό στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ο Βικάριο φαίνεται ήδη άνετος ανάμεσα στα δοκάρια.

Ο Βικάριο μίλησε:

“Η ισορροπία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο. Μερικές φορές μπορεί να είναι εντάξει. Μερικές φορές είναι λάθος. Αλλά η θέση μου είναι η ισορροπία. “Νομίζω ότι αυτή είναι η κατεύθυνση του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Πρέπει να πάρεις ρίσκα για να σπάσεις κάποιες από τις γραμμές πίεσης, πρέπει να τους προσελκύσεις μπροστά και μετά ίσως να τις ξεπεράσεις. Η ζωή είναι ρίσκο και αυτό πρέπει να κάνω. “Πρέπει να δείξω πολύ σεβασμό στον Ούγκο. Είναι σπουδαίος τερματοφύλακας και έχει κερδίσει πολλά, αλλά πρέπει απλώς να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου και να κάνω αυτό που θέλει ο προπονητής από εμένα.”

Οι Spurs διατηρούν την μπάλα πολύ καλύτερα υπό τον Ποστέκογλου χάρη στην προθυμία του Βικάριο να παίξει υπό πίεση. Ο αποφασισμένος τερματοφύλακας έχει κατά μέσο όρο 36,5 πάσες ανά 90 στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη σεζόν – μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το 25,5 του Λορίς από την περσινή περίοδο. Επιπλέον, έχει 48 επαφές σε κάθε αγώνα, ενώ ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε κατά μέσο όρο μόλις 34. Η ικανότητά του να μοιράζει στους αμυντικούς και τους χαφ συχνά επιτρέπει στην ομάδα να βγει στην επίθεση, κάτι που προσθέτει επίσης κάποιο πλαίσιο για το γιατί έχουν ήδη σκοράρει 11 γκολ αυτή τη σεζόν.

Είναι ευκίνητος, είναι ψηλός και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Μπορεί να ήταν μια καλή αρχή από τον νέο τερματοφύλακα της Τότεναμ, αλλά θα πρέπει να διατηρήσει τη φόρμα του εάν οι Βόρειοι Λονδρέζοι θέλουν να αμφισβητήσουν τους αντιπάλους τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.