Δεν πίνει… νερό ο Ομπράντοβιτς

Στον κόσμο του μπάσκετ, λίγοι προπονητές τραβούν την προσοχή όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Σέρβος έχει το… μαγικό ραβδάκι να δημιουργεί ομάδες τίτλων και να προσθέτει στις τροπαιοθήκες τους πολλά κύπελλα και μετάλλια. 

Συμβαίνει το ίδιο και με την Παρτίζαν; Η θητεία του στη σερβική ομάδα αποτελεί ένα τρενάκι του λούνα παρκ με αναμετρήσεις υψηλού κινδύνου, που χαρακτηρίζεται από συγκλονιστικά παιχνίδια “do or die”.

Το μαγικό ραβδάκι βρίσκεται ακόμα στην κατοχή του Ζοτς ή με τα χρόνια έχει εξασθενήσει η δύναμή του; 

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η Παρτίζαν με τον Ομπράντοβιτς στο τιμόνι της έχει επανέλθει στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μάλιστα έφτασε μία ανάσα από την απόλυτη έκπληξη της περσινής σεζόν στην Euroleague. Αν ο Πάντερ δεν είχε πατήσει την μπανανόφλουδα του Γιουλ, τότε η ιστορία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα είχε διαμορφωθεί με διαφορετικό τρόπο και η «Βασίλισσα» δεν θα είχε φορέσει το στέμμα της στον δραματικό τελικό με τον Ολυμπιακό στο Κάουνας. Όπως αδιαμφησβήτητο είναι και η επιστροφή της στην κορυφή του σερβικού μπάσκετ κατακτώντας το πρωτάθλημα την περσινή σεζόν. 

Η Παρτίζαν φτάνει συχνά στην πηγή, αλλά νερό δεν πίνει.

Τα έχει… χάσει η Παρτίζαν

Η χαρά της Παρτίζαν με την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος είναι μεγάλη, αλλά είναι και η μοναδική ανάμεσα σε πολλές πίκρες που έχουν γευθεί οι φίλαθλοί της και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. 

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022, η Παρτίζαν βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας, γνωρίζοντας τη συντριβή από τον Ερυθρό Αστέρα με 85-68. Παρόμοια μοίρα την περίμενε στους «16» του Eurocup με την Μπούρσασπορ (95-103) και στον τελικό του ABA, όπου υπέκυψε και πάλι στον Ερυθρό Αστέρα (80-77).

Η σεζόν 2023 έφερε τις δικές της προκλήσεις. Η Παρτίζαν έπεσε στα ημιτελικά του Κυπέλλου με τους «ερυθρόλευκους» της Σερβίας και αντιμετώπισε μια ακόμη απογοήτευση (75-83), ενώ στον κρίσιμο πέμπτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη… λαβωμένη Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε με 98-94. Αλλά μπροστά στις αντιξοότητες, ο Ομπράντοβιτς οδήγησε την ομάδα του σε μια θριαμβευτική νίκη στον τελικό της ABA επί του Ερυθρού Αστέρα (96-85), σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη επιτυχία σε ένα κατά τα άλλα δύσκολο ταξίδι, το οποίο συνεχίζεται και τα εμπόδια είναι πολλά. 

Το τελευταίο που προστέθηκε και έκανε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να βγει εκτός εαυτού είναι η ήττα στο ABA Supercup απέναντι στην Στουντένσκι Σένταρ ή αλλιώς Ντέρμπι με 83-81. Το σύνολο του Ομπράντοβιτς βρισκόταν μπροστά στο σκορ 81-73, αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο οι νικητές πραγματοποίησαν σερί 10-0. Το εκπληκτικό τρίποντο του Καπούστα 4’’ πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης εξόργισε τον Ομπράντοβιτς και πρόσθεσε στο ενεργητικό του την έκτη ήττα του σε επτά κρίσιμα νοκ άουτ ματς με την Παρτίζαν…

Αναλυτικά τα νοκ άουτ παιχνίδια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την Παρτίζαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Serbian Cup final 2021/22 

Ερυθρός Αστέρας-Παρτίζαν 85-68

Eurocup «16» 2021/22 

Παρτίζαν-Μπούρσασπορ 95-103

ABA final 2021/22

Ερυθρός Αστέρας-Παρτίζαν 80-77

Serbian Cup Semifinals 2022/23 

Παρτίζαν-Ερυθρός Αστέρας 75-83

Euroleague PO 2022/23 

Ρεάλ Μαδρίτης-Παρτίζαν 98-94

ABA final 2022/23

Παρτίζαν-Ερυθρός Αστέρας 96-85

ABA Super cup final 23 

Ντέρμπι-Παρτίζαν 83-81

Φτιάξε και εσύ την ομάδα σου στο Greek Fantasy Challenge και κέρδισε πλούσια δώρα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.