Με τον αέρα των αποτελεσμάτων των τριών προηγούμενων αγώνων του, ο Άρης πηγαίνει σήμερα (27/9, 20:30) στο "Γ. Καραϊσκάκης" να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον αήττητο και πρωτοπόρο Ολυμπιακό

Μετράει τις δυνάμεις του σήμερα (27/9, 20:30) ο Άρης στο “Γ. Καραϊσκάκης” κόντρα στον αήττητο και πρωτοπόρο έπειτα από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές στη Stoiximan Super League, Ολυμπιακό. Οι “κίτρινοι” πηγαίνουν στη δύσκολη έδρα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, στην καλύτερη στιγμή γι’ αυτούς από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, με τον αέρα των αποτελεσμάτων των τριών προηγούμενων αγώνων τους κι αυτό τους δίνει αυτοπεποίθηση, απέναντι σε μια ομάδα που σκοράρει κατά ριπάς και έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ ως τώρα.

Με τον Άκη Μάντζιο στην τεχνική ηγεσία, οι “κίτρινοι” και γκολ πετυχαίνουν και το μηδέν έμαθαν να κρατούν στην άμυνα και βαθμούς έβαλαν στο σακούλι τους, σε αντίθεση με τις δύο πρώτες αγωνιστικές, που δεν είχαν πάρει ούτε έναν. Από τη στιγμή που επανήλθε ο Μάντζιος, μέτρησαν δύο εντός έδρας νίκες, φτάνοντας στα τρία γκολ σε καθεμιά από αυτές, ενώ κράτησαν το μηδέν στην Τούμπα στο κλάσικο με τον ΠΑΟΚ, όπως και την προηγούμενη αγωνιστική με τον Παναιτωλικό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Αυτά είναι στοιχεία που δίνουν αυτοπεποίθηση σε ένα καινούργιο σύνολο, όπως είναι αυτό του Άρη των 19 μεταγραφικών αποκτημάτων (18 πλέον, μετά τη λύση συνεργασίας με τον Αντώνη Αηδόνη χθες). Άλλωστε, το δήλωσε κι ο ίδιος ο προπονητής, μιλώντας στη NOVA για το σημερινό ντέρμπι. Είπε: “Σίγουρα μας έχουν δώσει αυτοπεποίθηση τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, στα οποία κρατήσαμε το μηδέν, σε ό,τι αφορά στην αμυντική μας λειτουργία. Όπως αυτοπεποίθηση δίνουν οποιοσδήποτε βαθμός και οποιαδήποτε νίκη, όπως αυτή με τον Αστέρα Τρίπολης, που προηγήθηκε”.

Με τον Μάντζιο συμφωνούν κι οι παίκτες. Ο Φράνκο Φεράρι, για παράδειγμα, ο οποίος δήλωσε στη NOVA εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, μεταφέροντας την κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας του: “Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Προερχόμαστε από τρεις καλές εμφανίσεις, τις δύο νίκες που κάναμε με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιτωλικό και την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση και είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό”.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, μάλιστα, ο οποίος επίσης μίλησε στη NOVA για τη σημερινή αναμέτρηση, το πήγε ένα βήμα πιο πέρα, τονίζοντας: “Αν συγκρίνουμε πώς ξεκίνησε η σεζόν για εμάς και πού βρισκόμαστε τώρα, πιστεύω ότι είμαστε στην καλύτερη φάση. Οπότε πάμε στο ντέρμπι στην καλύτερη ψυχολογική διάθεση κι αυτό μας βοηθάει”.

Σχετικά με το πώς θα προσεγγίσει τον αγώνα ο Άρης, και με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είναι σε εξαιρετική κατάσταση τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά (15-1 είναι το ρεκόρ του στα γκολ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές), αυτό που αναμένεται είναι ο Άκης Μάντζιος να επιλέξει ενδεκάδα με δύο αμυντικούς μέσους και το πλάνο να προβλέπει οι γραμμές να είναι κοντά, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στους “ερυθρόλευκους”, να γίνουν κλεψίματα της μπάλας και από εκεί και πέρα να δουλέψουν οι αντεπιθέσεις.

Πρακτικώς, αυτό σημαίνει ότι ο σχηματισμός αναμένεται να είναι 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τους Μπράμπετς και Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας, τον Μοντόγια δεξιά και τον Φεράρι αριστερά, τους Βερστράτε και Ζουλς αμυντικούς μέσους, τον Νταρίντα δημιουργικό, τους Μενέντες και Κάρλσον στις πτέρυγες και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Η αποστολή των “κίτρινων”, θυμίζουμε, αποτελείται από τους εξής: Cuesta, Χουτεσιώτη, Montoya, Odubajo, Ferrari, Matarrita, Fabiano Leismann, Brabec, Fran Velez, Darida, Verstraete, Jean Jules Mvondo, Doukoure, Pardo, Menendez, Moberg Karlsson, Suleymanov, Loren Moron, Zamora, Χριστοδουλόπουλο, Παναγίδη. Εκτός έμειναν οι Rupp, Đurasek, Saverio (τραυματίες), Pavicic, Fattore, Δεληζήσης.