Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Με “κανονιά” του Μαρτινέλι (hls)

Ήταν η πρώτη νίκη της Άρσεναλ επί της Μάντσεστερ Σίτι από το 2015.

Με το σουτ του Μαρτινέλι στο 86ο λεπτό και την βοήθεια της τύχης η Άρσεναλ κατάφερε να πάρει το ντέρμπι με την Σίτι, να την υποχρεώσει στην δεύτερη διαδοχική της ήττα και να βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας παρέα με την Τότεναμ.

Ο Χάβερτς έστρωσε την μπάλα έξω από την περιοχή για τον Μαρτινέλι, ο Βραζιλιάνος έπιασε το μονοκόμματο σουτ και με τη βοήθεια της κόντρας πάνω στον Ακέ ξεγέλασε τον Έντερσον και κατέληξε στο βάθος της εστίας των Σίτιζενς.

Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές, δεν ρίσκαραν καθόλου και οι ευκαιρίες δεν ήταν πολλές. Η μοναδική φάση των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο και αντιμετώπισαν πολλά επιθετικά ζητήματα, ήταν στο 26ο λεπτό με το ωραίο διαγώνιο σουτ του Ενκέτια να περνά ελάχιστα δίπλα από την εστία του Έντερσον.

Πολύ έντονες ήταν οι διαμαρτηρίες των γηπεδούχων για το ότι δεν είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κόβατσιτς, με τον Κροάτη στο 28ο λεπτό να κάνει πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Έντεγκααρντ, η φάση πέρασε από τον έλεγχο του VAR αλλά δεν αναβαθμίστηκε σε κόκκινη. Όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Κροάτης έκανε και νέο πολύ δυνατό φάουλ για το οποίο όμως δεν είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, άρα κόκκινη.

Διαφορετικό το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς με την είσοδο του Μαρτινέλι αντί του Τροσάρ, έβγαλε διάθεση και ενέργεια στο παιχνίδι της, παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα.

Στο 50’η Άρσεναλ άγγιξε το γκολ με την κοντινή προβολή του Γουάιτ στο δεύτερο δοκάρι, ενώ, δευτερόλεπτα αργότερα, στο διαγώνιο σουτ του Μαρτινέλιτης είχε απάντησει ο τερματοφύλακας της Σίτι.
Στο 58′, ήταν η σειρά των «πολιτών» να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με το σουτ του Άλβαρες να βρίσκει στα σώαμτα των αμυντικών.
Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, κρατώντας με άνεση τη Σίτι μακριά από την περιοχή της. Στο 75′, ο Έντεγκααρντ απείλησε από μακριά χωρίς τύχη. Όλ’ αυτά μέχρι το 86ο λεπτο όπου και ήρθε το γκολ της νίκης από τον Μαρτινέλι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.