Ο Ματς Χούμελς ξεπέρασε το πρόβλημά του και θα δώσει κανονικά το παρών στα φιλικά παιχνίδια της Γερμανίας, με ΗΠΑ και Μεξικό.

Στα 34 του ο Ματς Χούμελς έγραψε ιστορία με τη Ντόρτμουντ φτάνοντας τις 207 νίκες στην καριέρα του με τον σύλλογο, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην ιστορία (Τσορκ 206).

Φέτος έχει παίξει σε εννέα επίσημα παιχνίδια με την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς και έχει πετύχει και δύο γκολ. Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Ουνιόν Βερολίνου (4-2) αντικαταστάθηκε στο 73ο λεπτό από τον Ζούλε λόγω προβλήματος τραυματισμού. Όλα δείχνουν ότι το ξεπέρασε αρκετά γρήγορα και θα δώσει κανονικά το παρών στα πρώτα παιχνίδια του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στον πάγκο της νασιονάλμανσαφτ.

Οι Γερμανοί θα δώσουν δύο φιλικά με τις ΗΠΑ (13 Οκτωβρίου στο Ιστ Χάρφορντ, Κονέκτικατ) και με το Μεξικό (16 Οκτωβρίου στην Φιλαδέλφεια, Πενσυλβάνια).

Ο κόουτς Γιούλιαν Νάγκελσμαν δήλωσε πως ο μόνος που θα καθυστερήσει να κάνει το ταξίδι για τα φιλικά παιχνίδια είναι ο Κάι Χάβερτς της Άρσεναλ ο οποίος θα μπει στο χειρουργείο για ένα πρόβλημα οδοντιατρικής φύσεως.