Μια ακόμη προσπάθεια, μια ακόμη φορά με το κεφάλι κατεβασμένο έφυγε η Εβερτον από το "Ανφιλντ" χάνοντας στο μεγάλο ντέρμπι με 3-1 από την καλή Λίβερπουλ.

Μια ακόμη προσπάθεια, μια ακόμη φορά με το κεφάλι κατεβασμένο έφυγε η Εβερτον από το “Ανφιλντ” χάνοντας στο μεγάλο ντέρμπι με 3-1 από την καλή Λίβερπουλ.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι περνούσε από τα… πόδια τους για να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά σε παίκτες των “κόκκινων” (τραυματίας αποχώρησε ο Μανέ σε διεκδίκηση με τον Μπέινς, κλωτσιά του Γουίλιαμς στο γόνατο του Τσαν, εγκληματικό πάτημα του Μπάρκλεϊ στον αστράγαλο του Λόβρεν), αλλά τελικά πήραν αυτό που άξιζαν, την ήττα.

Βέβαια, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πιστή στην παράδοση που τη θέλει να αφήνει τρεις και τέσσερις παίκτες αμαρκάριστους στο ύψος της μικρής περιοχής, δέχθηκε και πάλι επιπόλαια γκολ, αλλά η γρήγορη αντίδραση με τη μαγική προσπάθεια του Κουτίνιο έβαλε τα πράγματα σε τάξη (2-1). Το 1-0 είχε γίνει με ωραίο διαγώνιο σουτ του Μανέ, ενώ ο Οριγκί που μπήκε αλλαγή στη θέση του τελευταίου, με εξαιρετικό σουτ διαμόρφωσε στο δεύτερο μέρος το τελικό 3-1 θυμίζοντας στην Εβερτον ότι χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να πάρει τη νίκη στο “Ανφιλντ”. Πότε έγινε αυτό τελευταία φορά; Στο μακρινό 1999…

Με αυτό το τρίποντο η Λίβερπουλ ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση του πίνακα με την Τότεναμ (οι Λονδρέζοι έχουν δυο ματς λιγότερα), είναι στο +2 από τη Μάντσεστερ Σίτι (επίσης δυο ματς λιγότερα) και στο +7 από τη Γιουνάιτεντ (τρία ματς λιγότερα).

Το αποτέλεσμα
Λίβερπουλ – Εβερτον 3-1
1-0 (8) Μανέ
1-1 Πένιγκτον (28)
2-1 (31) Κουτίνιο
3-1 (60) Οριγκί