Την πρώτη του νίκη ως προπονητής της Λιθουανίας πανηγύρισε ο Εντγκάρας Γιανκάουσκας, καθώς η ομάδα του επικράτησε 2-0 της Βουλγαρίας στη Σόφια.

Η Λιθουανία δεν είχε νίκη εδώ και 15 παιχνίδια, επίσημα και φιλικά, με τον Εντγκάρας Γιανκάουσκας να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στον πάγκο της ομάδας του, η οποία επικράτησε 2-0 της Βουλγαρίας στο “Βασίλ Λέφσκι” της Σόφιας για την 6η αγωνιστική του 7ου προκριματικού ομίλου του Euro 2024.

H Βουλγαρία που είχε βασικό σε όλο το ματς τον παίκτη του ΠΑΟΚ, Κίριλ Ντεσπόντοφ έμεινε με δέκα παίκτες στο 42′ λόγω αποβολής του Κράεφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο 45′ η Λιθουανία άνοιξε το σκορ με τον αριστερό της μπακ, Πίγιους Σίρβις να σκοράρει για πρώτη φορά.

Ο Σίρβις ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, καθώς στο 55′ μετά από ωραία κάθετη του Σλίβκα της Λαμίας και ασίστ του Λασίκας με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 0-2 σε ένα ιστορικό γι’ αυτόν ματς αφού πέτυχε τα πρώτα του γκολ με την Εθνική του ομάδα.

Στο υπόλοιπο μέρος του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι, η Λιθουανία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε επίσημο ματς μετά τις 9 Οκτωβρίου του 2021 και το 3-1 πάλι επί της Βουλγαρίας, ο προπονητής της οποίας (Μλάντεν Κρστάγιτς) στο τέλος του αγώνα αποδοκιμάστηκε έντονα και το μέλλον του είναι πλέον αβέβαιο.