Μπαρτσελόνα: Κατηγορούμενος επίσημα ο Λαπόρτα στην υπόθεση Νεγρέιρα

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζοάν Λαπόρτα είναι επίσημα κατηγορούμενος από την Ισπανική δικαιοσύνη για την υπόθεση Νεγρέιρα. Ο νυν πρόεδρος θα πρέπει να απαντήσει σε κατηγορίες για πιθανές δωροδοκίες σχετικά με τον διορισμό διαιτητών στο Ισπανικό ποδόσφαιρο.

Ο Τζοάν Λαπόρτα χαρακτήρισε επανειλημμένα στο παρελθόν τις κατηγορίες για φερόμενη διαφθορά εναντίον του «καθαρή συκοφαντία», αλλά, μετά τους προκατόχους του Σάντρο Ροσέλ και Μαρία Μπαρτομέου, έχει επίσης κατηγορηθεί για την υπόθεση Νεγρέιρα από την Ισπανική δικαιοσύνη. Οι Ροσέλ και Μπαρτομέου ενδέχεται επίσης να διωχθούν λόγω των αμφίβολων πληρωμών σε εταιρεία που ανήκει στον Χοσέ Μαρία Νεγρέιρα.

Ως αντιπρόεδρος της Ισπανικής Επιτροπής Διαιτητών, ο Νεγρέιρα έλαβε περίπου επτά εκατομμύρια ευρώ από τη Μπαρτσελόνα μέσω της εταιρείας του μεταξύ του 2001 και του 2018. Τώρα διερευνάται, μεταξύ άλλων, για τον λόγο των πληρωμών, ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτές και εάν οι πληρωμές επηρέασαν τους διορισμούς διαιτησίας για αγώνες (της Μπαρτσελόνα) στην Λα Λίγκα.

Ο Λαπόρτα διαδέχθηκε τον Μπαρτομέου τον Μάρτιο του 2021 ενώ υπήρξε πρόεδρος της Μπάρτσα από το 2003 έως το 2010. Η θητεία του λήγει σε τρία χρόνια. Εάν ο πρώην δικηγόρος και πολιτικός καταδικαστεί για δωροδοκία, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης από τρία έως έξι χρόνια. Ο Λαπόρτα και η Μπάρτσα ανέκαθεν δήλωναν ότι θέλουν να παρέχουν διαφάνεια στο ισπανικό δικαστικό σύστημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.