Στη νίκη με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, τον Κώστα Φορτούνη και τα όσα έγιναν... εξωγηπεδικά με τον Παναθηναϊκό σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Συγχαρητήρια για την ομάδα μας, όσους έπαιξαν και όσους δεν έπαιξαν. Επιστρέψαμε στις 7.30 από το Λονδίνο, κάναμε μια προπόνηση όλοι μαζί. Ξέραμε ότι ειναι ιστορικά ένα δύσκολο ματς και πήραμε μια σημαντική νίκη. Θέλαμε τις νίκες και τους βαθμούς. Ήταν ένα δύσκολο ματς στην Αγγλία και σήμερα υποφέραμε και καταφέραμε να κερδίσουμε.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, με όλες τις δυσκολίες να προχωράς και να εξελίσσεσαι. Όταν σχεδιάζουμε ένα παιχνίδι, δεν το ροιμαζουμε με 11 παίκτες. Υπάρχουν απαιτήσεις για αλλαγές και αντικαταστάσεις παικτών. Σήμερα ένας παίκτης μας είχε φρικτούς πόνους στη μέση. Δεν χρειάζεται να σας πω ποιος. Ολοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι, ανεξαρτήτως επιπέδου και απόδοσης. Η νικη δεν ανήκει σε έναν παίκτη, αλλά σε όλη την ομάδα.

Το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Η Γουέστ Χαμ κινδύνεψε προχθές να δέχεται γκολ. Το μοντέρνο ποδόσφαιρο είναι πολύ ισορροπημένο και όλα μπορούν να συμβούν. Η απόδοση της ομάδας μας είναι καλοί και αυτό λένε οι αριθμοί. Στην Ελλάδα και στη. Ευρώπη έχουμε καλά αποτελέσματα και ίσως στην Ευρώπη αξιζαμε κάτι παραπάνω. Δεν μιλάω για όσα συμβαίνουν εκτός γηπέδου.

Φυσικά και είμαστε θυμωμένοι για το ματς με τον Παναθηναϊκό, όλο αυτό ήταν μια αναστάτωση γιατί κερδίσαμε κάτι στον αγωνιστικό χώρο και αυτό προκάλεσε θυμό στους παίκτες μας. Η ομαδα μας έχει καλές και κακές στιγμές. Η ομάδα δυσκολεύτηκε στο ταξίδι, για να κερδίσεις αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω απ’ τους άλλους. Ένα απ’ αυτά είναι με ξεπερνας τις καλές στιγμές.

Στον ΟΦΗ χωρίς Ροντινέι και Φορτούνη βρήκαμε λύσεις. Σήμερα είπα στον Φορτούνη ότι προτιμούσα να παίξει μισό ματς και να είναι αποτελεσματικός και όχι σε ολόκληρο το ματς και να κουραστεί. Πρέπει όλη η ομάδα να ειναι έτοιμη όταν το παιχνίδι είναι πιο ανοικτό και ο Κώστας αυτό έκανε με το ταλέντο του. Για τον Φορτούνη ήταν μια ιδιαίτερη μέρα γιατί ξεκίνησε απ’ τον Αστέρα σε ηλικία 18 ετών.

Όσοι άνθρωποι γνωρίζουν πιο πολύ τον Ολυμπιακό και όσοι γνωρίζουν περισσότερο τον Κώστα, λένε ότι είναι ο καλύτερος Φορτούνης . Η ομάδα τον κανει ευτυχισμένο και αυτό έχει αλληλεπιδραση. Το ματς που έκανε στη Γουέστ Χαμ ήταν ευρωπαϊκού επιπέδου σε άμυνα και επιθεση. Είναι το ίδιο σημαντικό με τα γκολ που έβαλε σημερα. Σημασία δεν έχει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Όπως με τα παιδιά σου πρέπει να περνάς ποιοτικό χρόνο και να είναι σημαντικός».