Η Ελλάδα επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας, σε ένα ματς θρίλερ και ανταγωνιστικό και από τις δύο πλευρές. Πρωταγωνιστές της βραδιάς οι Τζόλης και Παναγίδης, οι οποίοι βοήθησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να φτάσει στη νίκη. Η Εθνική Ελπίδων παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς σε 7 αγώνες.

H Εθνική Ελπίδων ξεκίνησε δυναμικά και δημιούργησε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία λίγα λεπτά μετά την πρώτη σέντρα του αγώνα. Ο Νιάρχος έκλεψε την μπάλα και αφού έπαιξε το “ένα-δύο” με τον Δαρέλα έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σοάρες.

Η Πορτογαλία είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά η Ελλάδα τις ευκαιρίες. Συγκεκριμένα στο 10′ ο Τζόλης απείλησε με δυνατό σουτ, αλλά ο Σοάρες απέκρουσε στην κλειστή του γωνία διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Μέχρι και το 20ο λεπτό η Ελλάδα  είχε ήδη τέσσερις καλές στιγμές προκειμένου να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 15′ ο Σοάρες βγήκε ξανά νικητής στη… μονομαχία με τον Τζιόλη και στο 17′ ο Κωνσταντόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.H Πορτογαλία όμως ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Φρανσίσκο Κονσεϊσάο στο 29’.

Η Ελλάδα είχε την απάντηση δύο λεπτά αργότερα, με τον Χρήστο Τζόλη στο 31΄ να νικάει με σουτ τον αντίπαλο γκολκίπερ και να γράφει το 1-1.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (42′) η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, αλλά η “στρογγυλή θεά” δεν έκανε το χατήρι στον Κουρφαλίδη και έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα μπήκε δυναμικά ψάχνοντας το γκολ που θα την έβαζε σε θέση οδηγού και τελικά δικαιώθηκε. Συγκεκριμένα μετά από γύρισμα του Κίτσου, ο Παναγίδης με υποδειγματικό πλασέ σκόραρε στο 50′ διαμορφώνοντας το 2-1 .

Στο 53′ η Εθνική πλησίασε και πάλι στο γκολ, με κεφαλιά του Δαρέλα. Η Πορτογαλία στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου έγινε αρκετά επικίνδυνη δυσκολεύοντας το συγκρότημα του Παπαδόπουλου, το οποίο κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του 2-1 και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης, Κρυπαράκος, Τόλης, Κωστής, Κίτσος, Κουρφαλίδης (78′ Μεταξάς), Καραμπέρης, Δαρέλας, Παναγίδης (64′ Παναγιώτου), Νιάρχος (56′ Ζουγλής), Τζόλης

Πορτογαλία (Ρούι Ζόρζε): Σοάρεζ, Γκόμες (83′ Εστέβες), Βέιγκα, Τόμας Αραούχο, Ροντρίγκεζ, Μπερνάρντο, Σόουζα (46′ Ματέους), Μαρκέζ (72′ Σάντος), Μοράϊς (62′ Σίλβα), Κονσεϊσάο, Ενρίκε Αραούχο (46′ Τομάς).