Ο Ροντρίγκο Ντε Πολ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, μετά τη νίκη 1-0 της Αργεντινής επί της Βραζιλίας στο «Μαρακανά».

Ο Αργεντινός μέσος τόνισε πως η «αλμπισελέστε» είναι η καλύτερη εθνική ομάδα στον κόσμο, όπως δείχνει και η παγκόσμια κατάταξη. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα, όταν η βραζιλιάνικη αστυνομία επιτέθηκε στους Αργεντινούς φιλάθλους στις εξέδρες.

Αρχικά, ο Ντε Πολ δήλωσε για την αναμέτρηση: «Είμαστε η καλύτερη εθνική ομάδα στον κόσμο. Θέλαμε να είμαστε οι πρώτοι που θα κερδίσουμε τη Βραζιλία εδώ. Και με αυτό που έγινε πριν από το παιχνίδι η αλήθεια είναι ότι είχαμε περισσότερο θυμό και μιλήσαμε στο γήπεδο. Για άλλη μία φορά αυτή η ομάδα έδειξε πως έχει μεγάλες μπάλες. Έδειξα σήμερα για άλλη μια φορά ότι δίνω τα πάντα για αυτή τη φανέλα. Γράψαμε ιστορία».

Στη συνέχεια ο Αργεντινός παίκτης αναφέρθηκε στα επεισόδια: «Υπήρχε μεγάλη ανησυχία για τον κόσμο, πήγαμε εκεί κι έκαναν κάτι που δεν μπορώ να σας εξηγήσω. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, δεν ξέρω τι να σας πω. Ανησυχούσαμε για αυτούς και σκέφτομαι ότι ο τρόπος για να τους κάνουμε ευτυχισμένους ήταν αυτό που κάναμε, να γράψουμε ιστορία. Λυπάμαι ιδιαίτερα που συμβαίνουν αυτά τα πράγματα που δε βοηθούν καθόλου το ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής».