Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Καζακστάν, Μάγκομεντ Αντίγεφ μίλησε στο novasports.gr για το κρίσιμο παιχνίδι των πλέι οφ του Nations League με αντίπαλο την Ελλάδα στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Καζακστάν, Μάγκομεντ Αντίγεφ μίλησε στο novasports.gr για το κρίσιμο παιχνίδι των πλέι οφ του Nations League με αντίπαλο την Ελλάδα στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Ο Ρώσος προπονητής ανέλυσε την παρουσία της ομάδας του στην προκριματική φάση του Euro 2024, θυμήθηκε… Καραγκούνη και Δέλλα και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ενόψει του αγώνα της 21ης Μαρτίου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Μάγκομεντ Αντίγεφ στο novasports.gr

Για την παρουσία του Καζακστάν στα προκριματικά:

“Αν είχε προκριθεί το Καζακστάν στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024, τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια αξιοπρόσεκτη παρουσία και για τον τρόπο που θα το είχαμε πετύχει. Με βάση τα αποτελέσματα μας, μπορούμε να πούμε ότι το Καζακστάν έχει προοδεύσει και έδειξε σε όλους ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο επί ίσοις όροις με οποιονδήποτε αντίπαλο”.

Για το αν υπάρχει… μυστικό στην επιτυχία:

“Δεν υπάρχουν μυστικά σε αυτές τις περιπτώσεις. To γεγονός ότι είμαστε μια δεμένη ομάδα δείχνει την εσωτερική μας δύναμη. Ίσως με λίγα λόγια, κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την παρουσία μας και τις εμφανίσεις μας”.

Για τον αγώνα με την Ελλάδα:

“Θα είναι δύσκολο ματς απ’ όλες τις απόψεις. Πολλά θα εξαρτηθούν από το ψυχολογικό κομμάτι και τον τρόπο που θα προσεγγίσει κάθε ομάδα το παιχνίδι. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στην Ελλάδα. Όμως δεν μπορώ να πω ότι το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε στην Αθήνα, είναι μειονέκτημα για μας”.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

“Όταν σκέφτομαι το ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντα μου έρχονται στο μυαλό παίκτες όπως ο Δέλλας, ο Γεωργάτος, ο Καραγκούνης… Από τη γενιά που τώρα αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδας, μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος τους Μαυροπάνο, Μάνταλο και Μπακασέτα. Η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύ ενδιαφέρον ρόστερ παικτών”.