Κηφισιά – ΠΑΟΚ 0-6: Ποιός τον είδε και δεν τον… φοβήθηκε (videos)

Πρώτος και καλύτερος ο ΠΑΟΚ, έκλεισε το 2023 περνώντας σα... σίφουνας από την Καισαριανή συντρίβοντας την Κηφισιά 6-0 στη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του!

Για τρίτο διαδοχικό εκτός έδρας ματς ο ΠΑΟΚ, όχι απλά σημείωσε τέσσερα αλλά έξι γκολ στην πλέον παραγωγική του βραδιά που έδωσε… εορταστικό τόνο στο τελευταίο ματς της χρονιάς που αποχωρεί σε λίγες ημέρες. Και δεν ήταν μόνον το σκορ αλλά η εν γένει εμφάνιση που επιβεβαίωσε πως η έκτη διαδοχική νίκη στο Πρωτάθλημα κάθε άλλο παρά τυχαία δεν ήταν.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ντέιβιντ Νίλσεν προχώρησε στην επιλογή του 3-5-2 σε μια προσπάθεια να περιορίσει ή ν’ αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την επιθετικότητα του αντιπάλου του, ενώ ελέω αναγκαστικών απουσιών όπως αυτές των Ιπαλίμπο, Παρρά αλλά και των Νίνη, Σναϊντερλάν.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου πιστός στο 4-2-3-1 αλλά και στην εναλλαγή της μισής και παραπάνω 11άδας σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση. Συγκεκριμένα μόνον ο Κοτάρσκι κι η τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής (σ.σ. Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας) – απόντων και των Αν. Ζίβκοβιτς, Τάισον – ξεκίνησαν και στην Τρίπολη, δίχως ν’ αλλάζει το παραμικρό στη φιλοσοφία και την προσέγγιση της ομάδας.

Πάτησε… “γκάζι” και δεν κοίταξε ξανά πίσω του…

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μπήκε δυνατά στο ματς, πήρε εξ αρχής τον έλεγχο του αγώνα κι έδειξε να στοχεύει – περισσότερο – στο δεξί άκρο της άμυνας των γηπεδούχων μέσα από συνεργασίες Σάστρε-Ντεσπόντοφ.

Μάλιστα είχε την ευκαιρία να απειλήσει με αξιώσεις την εστία της Κηφισιάς από το 6’ όταν ο Ντεσπόντοφ κάνοντας κίνηση στην πλάτη της άμυνας τροφοδοτήθηκε εξαιρετικά, απέφυγε αντίπαλο αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει όντας εντός περιοχής κι ο Μποτία τον πρόλαβε.

Ότι όμως δεν κατάφερε ο διεθνής Βούλγαρος, το έκανε ο Κωνσταντέλιας στο 13’, έπειτα από συνεργασία με τον Μουργκ στον άξονα, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στον Βαφέα και κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας του Αναγνωστόπουλου για το 0-1!

Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική καθώς η Κηφισιά έβγαλε αντίδραση, «απαντώντας» με μεγάλες μπαλιές στα άκρα στην πίεση του «Δικεφάλου» κι άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο πιέζοντας ψηλά. Η αρχή έγινε στο 17’ όταν ο Μποτία με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Μασούρα δεξιά, εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα βρίσκοντας τον Οζέγκοβιτς, το πλασέ του οποίου πέρασε λίγο έξω.

Και τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του Οζέγκοβιτς να τραβηχτεί στην άκρη, την κατάλληλη στιγμή να τροφοδοτήσει τον προωθημένο Λαντρ που απείλησε με δυνατό, διαγώνιο, συρτό σουτ και την μπάλα να φεύγει – μόλις έξω από τη δεξιά δοκό της εστίας του Κοτάρσκι.

Χρειάστηκαν λίγο χρόνο οι ποδοσφαιριστές του κ. Λουτσέσκου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, την πίεση και το ανέβασμα των γραμμών των γηπεδούχων, όταν όμως το έκαναν βρήκαν και τον τρόπο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Σε φάση που ξεκίνησε από τον Ντεσπόντοφ από δεξιά, με τον άσο του «Δικεφάλου» να βγάζει την κάθετη στον κενό χώρο για τον Τόμας που – και – με το αριστερό πλάσαρε ιδανικά για το 0-2!

Στο 33’ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να φτάσουν και σε ένα τρίτο γκολ αλλά ο Μουργκ καθυστέρησε να τροφοδοτήσει τον Ντεσπόντοφ που έβγαινε μόνος του απέναντι στον Αναγνωστόπουλο με συνέπεια να υποδειχθεί σε αντικανονική θέση, παρότι συνέχισε την προσπάθειά του κι απώλεσε το τετ α τετ.

Στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι με αιχμή του δόρατος τον Ντεσπόντοφ, ο Βούλγαρος έπιασε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση αλλά ο Αναγνωστόπουλος του είπε «όχι» διώχνοντας σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ωστόσο, στο 34’ ο Κωνσταντέλιας έβγαλε εξαιρετική σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι με τον Βούλγαρο μεσοεπιθετικό να κάνει το 0-3 στο 34’!

Με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει υπέρ του ΠΑΟΚ και στην προσπάθειά του να βελτιώσει τα της ομάδας του ο Ντέιβιντ Νίλσεν άλλαξε τον σχηματισμό από 3-5-2 σε 4-2-3-1. Και στο 44’ η Κηφισιά επέστρεψε στις ευκαιρίες αξιοποιώντας λάθος του Σάστρε, με τον Ματέους Σάντος να πλασάρει πάνω από την εστία του Κοτάρσκι!

Ασταμάτητος…

Χωρίς διαφοροποιήσεις στα αρχικά τους σχήματα επέστρεψαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο με την Κηφισιά να περιμένει να δει στην πράξη τα αποτελέσματα στην αλλαγή του σχηματισμού της που πραγματοποίησε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους.

Αντ’ αυτού όμως, με τους γηπεδούχους να έχουν ανέβει ψηλά, τον ΠΑΟΚ να βλέπει χώρους και να… οσμήζεται «αίμα», έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση, με τον Ντεσπόντοφ να τροφοδοτεί την κατάλληλη στιγμή τον Μουργκ, εκείνος με εξαιρετική προσποίηση με το αριστερό απέφυγε την προβολή του Μασούρα και με το δεξί πλάσαρε για το 0-4 και το 8ο γκολ του στη σεζόν με τους ποδοσφαιριστές του “Δικεφάλου” να παραδίδουν μαθήματα ποδοσφαίρου έχοντας αλλάξει εννιά πάσες δίχως να παρεμβληθεί αντίπαλος!

Στο 58’ μια εξαιρετική κάθετη έβγαλε τον Σοάρες μόνο αριστερά, έκανε το δυνατό παράλληλο γύρισμα αλλά ο επερχόμενος Ντεσπόντοφ δεν κατάφερε να βρει την μπάλα χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ζευγαρώσει τα τέρματά του.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο κ. Νίλσεν προχώρησε σε αλλαγές προσώπων συνεχίζοντας την προσπάθειά του ν’ αλλάξει τα δεδομένα εις βάρος της ομάδας του με τους Πρίτσα αντί Κωνσταντακόπουλο, Γκόμπελιτς αντί Λούμορ και Μπιφουμά αντί Τετέι με τον τελευταίο να έχει σαφή εντολή να κινείται αριστερά και στους συμπαίκτες του να τον τροφοδοτούν όσο μπορούν περισσότερο.

Ωστόσο αυτό που δεν άλλαξε ήταν η επιθετική βουλιμία των ποδοσφαιριστών του κ. Λουτσέσκου κι έτσι στο 65’ ο Οζντόεφ τροφοδότησε τον Τόμας που σκόραρε ξανά αλλά ξεκινώντας την προσπάθειά του όντας σε αντικανονική θέση, όπως επιβεβαιώθηκε από την εξέταση της φάσης από το VAR.

Στο 71’ νέο φλερτ των φιλοξενούμενων με γκολ σε διαγώνιο σουτ του Σοάρες από αριστερά και την μπάλα να σταματάει στην αριστερή δοκό της εστίας του Αναγνωστόπουλου.

Αλλά από το κόρνερ που προέκυψε ο Ντεσπόντοφ βρήκε τον Οζντόεφ που με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-5!

Εξέλιξη που σηματοδότησε και τις πρώτες επεμβάσεις του Ρουμάνου τεχνικού στη ροή του αγώνα βάζοντας στο ματς τους Μπάμπα αντί Σοάρες, Μάρκος Αντόνιο αντί Οζντόεφ, Τσιγγάρα αντί Μεϊτέ και Σαμάτα αντί Τόμας κι ελάχιστα λεπτά ο Τζίμας αντί του Μουργκ.

Παρά τις αλλαγές στα πρόσωπα ο ρυθμός δεν έπεσε από πλευρά ΠΑΟΚ που συνέχισε να επιτίθεται με κάθε τρόπο, τόσο από τον άξονα όσο κι από τις πτέρυγες. Κι αν ήταν η Κηφισιά αυτή που επέστρεψε στις καλές στιγμές με τον Οζέγκοβιτς να δοκιμάζει τ’ αντανακλαστικά του Κοτάρσκι και τον Κροάτη πορτιέρε να του λέει όχι, ο «Δικέφαλος» δεν πτοήθηκε και στην αμέσως επόμενη φάση ο Σάστρε βγήκε μόνος απέναντι στον Αναγνωστόπουλο αλλά ήταν ο Τσιγγάρας αυτός που την έσπρωξε στα δίχτυα για την ευρύτερη νίκη της σεζόν – κι όχι μόνον – του «Δικεφάλου», πανηγυρίζοντας με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα!

Διαιτητής

Κωνσταντίνος Πουλικίδης

Βοηθοί

Κωνσταντίνος Ψάρρης

Χασάν Κούλα

Τέταρτος

Κωνσταντίνος Ανδριανός

Κηφισιά (Ντ. Νίλσεν) (3-5-2): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Μποτία, Λαντρ, Λούμορ (Γκόβελιτς 60’), Κωνσταντακόπουλος (Πρίτσας 60’, Πέιος 85’), Βαφέας , Παπασάββας, Ματέους Σάντος (Ίλιεφ 82’), Οζέγκοβιτς, Τετέι.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Κοτάρσκι, Ράφα (Μπάμπα 73’), Μιχαηλίδης, Έκονγκ, Σάστρε, Μεϊτέ (Τσιγγάρας 73’), Οζντόεφ (Μάρκος Αντόνιο 73’), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (Τζίμας 76’), Ντεσπόντοφ, Μπράντον (Σαμάτα 73’).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.