«Μπελάδες» για Νότιγχαμ και Έβερτον

Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ αντιμετωπίζουν πλήγμα με αφαιρέσεις βαθμών στο πρωτάθλημα. Και οι δύο σύλλογοι ενημερώθηκαν τη Δευτέρα ότι μπορεί να είχαν παραβιάσει τους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας της Premier League σχετικά με το πόσες χρηματικές απώλειες μπορεί να έχει ένας σύλλογος.

Εάν μία ομάδα παραβεί αυτούς τους κανόνες του Financial Fair Play (FFP), μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει «βαρύ» πρόστιμο ή ακόμη και να υποφέρει με αφαίρεση βαθμών.

Τον περασμένο Νοέμβριο αφαιρέθηκαν από την Έβερτον δέκα βαθμοί για παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Premier League (PSR) για τη σεζόν 2021-22. Κάθε ομάδα, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, μπορεί να έχει απώλειες μόνο έως και 120 εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει ξοδέψει πολλά χρήματα για μεταγραφές, πούλησε τον Μπρέναν Τζόνσον στην Τότεναμ το καλοκαίρι, με ποσό ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας για να επέλθει οικονομική ισορροπία, αλλά φαίνεται ότι ο στόχος δεν επιτεύχθηκε. Από τότε που επέστρεψε στην Premier League, έχουν έρθει στο City Ground 43 παίκτες με μεταγραφική δαπάνη σχεδόν 350 εκατομμυρίων ευρώ στις τελευταίες τρεις μεταγραφικές περιόδους.

Οι αξιωματούχοι του συλλόγου αναμένεται να ισχυριστούν ότι αν είχε γίνει η μεταγραφή τον Μπρέναν Τζόνσον στην Τότεναμ λίγες εβδομάδες νωρίτερα από τον περασμένο Αύγουστο, η πώλησή του θα είχε εξισορροπήσει τα λογιστικά βιβλία στην εν λόγω τριετία, έως τις 30 Ιουνίου 2023.

Η Νότιγχαμ μάλιστα με επίσημη ανακοίνωση, αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε: «Η Νότιγχαμ Φόρεστ αναγνωρίζει τα όσα ανέφερε η Premier League, που επιβεβαιώνει ότι ο σύλλογος κατηγορήθηκε σήμερα για παραβίαση των Κανόνων Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας του πρωταθλήματος. Ο σύλλογος σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με την Premier League σε αυτό το θέμα και είναι βέβαιος για μια γρήγορη και δίκαιη λύση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.