Την άποψη πως ακόμη κι αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει καθόλου το ΔΝΤ, τελικά θα υποκύψει στις εξωτερικές πιέσεις και μοιραία θα αποδεχθεί τον ρόλο του, εκφράζουν στο πρακτορείο Bloomberg, τρεις αξιωματούχοι που μετέχουν στις συζητήσεις με την Ελλάδα και οι οποίοι δεν κατονομάζονται.
Το πρακτορείο επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα υποστεί σημαντικό πλήγμα αν το ΔΝΤ δεν αποχωρήσει από τη χώρα, όπως έχει δεσμευτεί. «Επιθυμεί την έξοδο, αλλά δέχεται πιέσεις να δεχθεί περαιτέρω βοήθεια και εποπτεία», αναφέρεται χαρακτηριστικά και παράλληλα παρουσιάζεται η άποψη δύο αξιωματούχων της Ε.Ε. οι οποίοι αποκαλύπτουν ότι στις 27 Νοεμβρίου, στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα αποδέχθηκε να συζητήσει για την πιστωτική γραμμή και τον ρόλο του ΔΝΤ και να υπάρξει παράταση της αξιλόγησης από την Τρόικα.
Την ίδια στιγμή που το δημοσίευμα του Bloomberg επικαλούμενο ως πηγές αξιωματούχους της Ευρώπης, προεξοφλεί την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των απαιτήσεων της τρόικας και τα νέα μέτρα που στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εφαρμοστούν, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κρούει νέο καμπανάκι, λέγοντας στο πρακτορείο ότι «τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει καθώς το πρόγραμμα εξαντλείται». Το ΔΝΤ θα παρεμβαίνει όπου και αν αυτό είναι απαραίτητο λέει ο Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα.
Το δημοσίευμα αναφέρει πάντως ότι, παρά τα όσα μπορεί να επιθυμεί η Ελλάδα, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν βλέπουν με καλό μάτι μια ενδεχόμενη αποχώρηση του ΔΝΤ από τη χώρας μας και προκρίνουν ως καλύτερη επιλογή τη παραμονή του και την παρακολούθηση του ελληνικού «προγράμματος διάσωσης».
Πηγή: www.news.gr