Η Μαρσέιγ νίκησε εκτός έδρας τη Λιλ για να ανέβει στην 4η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος, αυξάνοντας την πίεση στην ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, η οποία με μία νίκη μέχρι τώρα παραμένει προτελευταία στην κατάταξη

Η Μαρσέιγ διεύρυνε το αήττητο σερί της στους έξι αγώνες με την ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής, αφού ένα γκολ του Μοργκάν Σανσόν που “τρύπωσε” στην ενδεκάδα λόγω της απουσίας του Ντιμίτρι Παγέτ αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει στην ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά τους τρεις βαθμούς.

Αποδείχθηκε αρκετό γιατί οι “Φωκαείς” είχαν στην εστία τον εξαιρετικό Στεβ Μανταντά που εξουδετέρωσε κάθε τελική προσπάθεια των “λιλουά” που πήγε σε αυτή. 

Η Μαρσέιγ μετά το 6ο λεπτό, όταν και πήρε το προβάδισμα που ήταν προϊόν, δουλεμένης στην προπόνηση, στατικής φάσης έδειξε αδύναμη να χτίσει παιχνίδι. Η μπάλα δεν πήγαινε στην επίθεση και τον Κώστα Μήτρογλου και την ίδια ώρα η Λιλ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο. Ελ Γάζι, Πέπε, Αμαντού επιχείρησαν αλλά δε μπόρεσαν να νικήσουν τον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ. 
Ενδεικτικό του ρόλου κομπάρσου που είχε η Μαρσέιγ στο ματς είναι το γεγονός ότι η επόμενη τελική της προσπάθεια καταγράφεται στο 65ο λεπτό με το Βαλέρ Ζερμέν ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του Μήτρογλου. 

Οι “λιλουά” δε βρήκαν μέχρι το τέλος τρόπο να ξεπεράσουν το Μανταντά, μένοντας για 4ο σερί ματς στο Σαμπιονά χωρίς νίκη απέναντι στη Μαρσέιγ. Το τρίποντο κόντρα στην εικόνα του αγώνα, οδήγησε τη Μαρσέιγ στην 4η θέση της κατάταξης, προσπερνώντας τη Ναντ κατά ένα βαθμό.  

Σε αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής στη Ligue 1 σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
 
Παρί Σεν Ζερμέν-Νις  3-0
Μπορντό-Μονακό       0-2
Ντιζόν-Ναντ          1-0
Μονπελιέ-Ρεν         0-1
Καέν-Τρουά           1-0
Γκινγκάμπ-Αμιάν      1-1
Στρασμπούρ-Ανζέ      2-2
Λιόν-Μετς            2-0
Τουλούζ-Σεντ Ετιέν   0-0
Λιλ-Μαρσέιγ          0-1
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

Παρί Σεν Ζερμέν  29 
Μονακό           25 
Λιόν             22
Μαρσέιγ          21
Ναντ             20 
Καέν             18
Σεντ Ετιέν       17 -10αγ.
Μπορντό          16 
Μονπελιέ         15