Η ομάδα του Φάμπιο Καναβάρο πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και ξεκόλλησε από την επικίνδυνη ζώνη. Η σωτηρία θα κριθεί στις δύο τελευταίες στροφές στην Ιταλία.

Ήταν 11 Μαρτίου, όταν η Ουντινέζε πανηγύριζε νίκη μέσα στο Ολίμπικο της πρωτεύουσας απέναντι στη Λάτσιο (1-2). Αυτή ήταν και η τελευταία για τις «ζέβρες». Ακολούθησαν τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες. Η Ουντινέζε μπήκε σε μπελάδες και τρέχει να ξεμπλέξει…

Στο Via Del Mare φιλοξενήθηκε από τη Λέτσε που δεν κινδυνεύει. Το γκολ του Λορέντσο Λούκα στο 36ο λεπτό διαμόρφωσε το σκορ του πρώου ημιχρόνου (0-1). Δανεικός από τη Πίζα ο 23χρονος επιθετικός έφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα. Το γκολ του Σέρβου Λάζαρ Σάμαρτζιτς πέντε λεπτά πριν το φινάλε έκλεισε το σκορ (0-2, 85ο λεπτό) με την Ουντινέζε να πανηγυρίζει νίκη μετά από 2 μήνες!

Η Ουντινέζε σκαρφάλωσε στην 15η θέση προσπερνώντας, Κάλιαρι, Έμπολι και Φροζινόνε. Τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Η σωτηρία θα παιχτεί τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, με έξι ομάδες να κινδυνεύουν και να βρίσκονται στον δρόμο της Serie B παρέα με την Σαλερνιτάνα που έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Το Ούντινε σε αναμμένα κάρβουνα με την ομάδα να δίνει δύο τελικούς στο φινάλε του Καμπιονάτο. Επόμενη αγωνιστική ο πρώτος με αντίπαλο την Έμπολι εντός έδρας (19/5) και ο τελευταίος εκτός έδρας με τη Φροζινόνε (26/5). Ομάδες που θα ψάχνουν και θα καίγονται για τη σωτηρία τους στον χαμό που γίνεται στα χαμηλά πατώματα της κατάταξης.

14) Βερόνα 34

15) Ουντινέζε 33

16) Κάλιαρι 33

17) Φροζινόνε 32

18) Έμπολι 32

19) Σασουόλο 29

20) Σαλερνιτάνα 16