Διπλό ρεκόρ Σφαιρόπουλου απέναντι σε Παρτίζαν και Ζέλικο Ομπράντοβοτς

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλαβε τον Ερυθρό Αστέρα στις 22 Οκτωβρίου του 2023, διαδεχόμενος τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Μπορεί στο ντεμπούτο του ο Έλληνας προπονητής να έχασε από την Παρτίζαν στη Euroleague με 88-86, ωστόσο η συνέχεια των αναμετρήσεων του Σφαιρόπουλου με τον «Ζοτς» βάφτηκε «ερυθρόλευκη».

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας προπονητής έγινε ο πρώτος που συμπληρώνει πέντε σερί νίκες απέναντι στους «ασπρόμαυρους» και αναγκάζει τον, κατά πολλούς, κορυφαίο προπονητή όλων των εποχών Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε πέντε διαδοχικές ήττες.   

Η αρχή έγινε στις 4 Ιανουαρίου του 2024, για την 19η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague. Η ομάδα του Έλληνα προπονητή υπέταξε την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 88-72. Στη συνέχεια, ο Ερυθρός Αστέρας πήρε τη νίκη με 88-86 στις 28 Ιανουαρίου του 2024.

Στο κύπελλο Σερβίας, ο Σφαιρόπουλος έφτασε την τρίτη διαδοχική του νίκη απέναντι στον Ομπράντοβιτς .

Το αποκορύφωμα των πέντε συνεχόμενων νικών ήταν στους τελικούς της ABA, όπου οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου έφτασαν στο 2-0 της σειράς, επικρατώντας της Παρτίζαν με 85-82 στις 13 Μαϊού του 2024 και δύο μέρες μετά επικράτησε με 80-73. Αν μη τι άλλο ένα ιδιαίτερο παράσημο για τον Έλληνα προπονητή.