Στο ίδιο έργο θεατές οι φίλοι της Άρσεναλ, είδαν από κοντά την ομάδα τους να διασύρεται με 1-5 και στο Λονδίνο από τη Μπάγερν Μονάχου, γνωρίζοντας τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα της στα Κύπελλα Ευρώπης.

Στο ίδιο έργο θεατές οι φίλοι της Άρσεναλ, είδαν από κοντά την ομάδα τους να διασύρεται με 1-5 και στο Λονδίνο από τη Μπάγερν Μονάχου, γνωρίζοντας τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα της στα Κύπελλα Ευρώπης.

Συνολικό σκορ 10-2 για τους Βαυαρούς που προκρίθηκαν πανηγυρικά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα από το 53’ λόγω αποβολής του Κοσιελνί και υπερβολικό πέναλτι που καταλόγισε ο Σιδηρόπουλος, κάνοντας εν τέλει πάρτι μαζί με το κοινό τους που βρέθηκε στο Λονδίνο. 

Το ματς 

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τους «κανονιέρηδες» που στο 20’ μπήκαν μπροστά στο σκορ, μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Γουόλκοτ και ωραίο τελείωμα για το 1-0. Σκορ που διατηρήθηκε μέχρι και το ημίχρονο, αφού στο β’ μέρος άλλαξαν όλα. 

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος, καταλόγισε αυστηρό πέναλτι στο 53’ υπέρ της Μπάγερν, σε μαρκάρισμα του Κοσιελνί στον Λεβαντόφσκι, έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Γάλλο και τα πάντα άλλαξαν.

Ο Λεβαντόφσκι έκανε το 1-1 στο 55’ και από εκεί και πέρα ξεκίνησε το βαυαρικό πάρτι. Λάθος απομάκρυνση του Οσπίνα στο 68’ και 1-2 από τον Ρόμπεν, ωραίο σουτ με το αριστερό του Ντάγκλας Κόστα και 1-3 δέκα λεπτά αργότερα, για να έρθουν ακόμα δύο τέρματα.

Με την ομάδα του Αντσελότι να εκμεταλλεύεται ιδανικά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα αλλά είχαν βγει και μπροστά προκειμένου να μειώσουν το σκορ, πέτυχαν δύο πανομοιότυπα γκολ με τον Βιντάλ σε διάστημα πέντε λεπτών (80’, 85’) με το τελευταίο σφύριγμα να συνοδεύεται από το 1-5 αλλά και τις έντονες αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Αρσέν Βενγκέρ, από το κοινό του «Emirates»…

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Νάτσο Μονρεάλ, Γκρανίτ Τζάκα, Ράμσεϊ (72′ Κοκελέν), Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, Γουόλκοτ, Αλέξις Σάντσες (73′ Λούκας Πέρεθ), Ζιρού (72′ Μεσούτ Εζίλ).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ, Χούμελς, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τιάγκο Αλκάνταρα (79′ Κίμιχ), Ρόμπεν (71′ Ντόουγκλας Κόστα), Ριμπερί (79′ Ρενάτο Σάντσες), Λεβαντόβσκι.