Καταλυτικός, καθοριστικός, απολαυστικός. Ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Μίκι Φαν Ντε Φεν εντυπωσίασε στην πρώτη του χρονιά στην Αγγλία με τη φανέλα της Τότεναμ.

Ένας 19χρονος, άγουρος Ολλανδός, αγωνιζόταν στη 2η κατηγορία του Ολλανδικού πρωταθλήματος και σε ηλικία 20 ετών μετακόμισε στη Γερμανία και τη Βόλφσμπουργκ. Μόλις 5 συμμετοχές μέτρησε στην παρθενική σεζόν με τους «λύκους» όμως η επόμενη (2023-2023) ήταν γεμάτη με 33 εμφανίσεις και 1 γκολ σε νίκη μάλιστα κόντρα στη Ντόρτμουντ. Το καλοκαίρι του 2023 αυτός ο ύψους 1.93 ξανθομάλλης αμυντικός, χωρίς εμπειρία, χωρίς παραστάσεις, προσγειώθηκε ξαφνικά στο Λονδίνο και έκανε πάταγο!

Ο Μίκι της εξέδρας, είναι χωρίς καμία αμφιβολία, ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Τότεναμ για τη σεζόν 23′ – 24′ . Στην παρθενική του σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και παίζοντας σε έναν σύλλογο με γήπεδο στολίδι έδωσε απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισε στόματα. Ο Ολλανδός μέτρησε 27 συμμετοχές, όλες βασικός, έβαλε 3 γκολ, σε νίκες και τα 3, αποτελώντας παρέα με τον Αργεντινό και Παγκόσμιο πρωταθλητή, Κρίστιαν Ρομέρο, αν όχι το κορυφαίο, αλλά σίγουρα ένα από τα καλύτερα δίδυμα στην Αγγλία. Κέρδισε περισσότερα φάουλ παρά υπέπεσε! Κέρδισε 17 φάουλ και τελείωσε το πρωτάθλημα με μόλις 13 και μονάχα 5 κίτρινες κάρτες, καμία κόκκινη.

Το πάθος του, το θράσος του, η επιθυμία του, η δίψα του, η χαρά και η απόλαυση να παίξει σε τοπ επίπεδο, έκανε όλο το νησί να παραμιλά. Έκανε μαγική σεζόν ξεκινώντας στα στόπερ δίπλα στον Ρομέρο και προς το τέλος του πρωταθλήματος μετακινήθηκε στα αριστερά της άμυνας, σε μια θέση που έλειπαν ΟΛΑ τα μπακ του Ποστέκογλου και σε μια θέση που η Τότεναμ πονάει τα τελευταία χρόνια. Ποιος ξέρει, μονάχα ο Ange, αν του χρόνου τον δούμε μόνιμο αριστερό μπακ καθώς τα πήγε περίφημα και εκεί!

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΌΤΙ

Mπήκε με ταχύτητα στα βιβλία της ιστορίας και έγινε ο ταχύτερος παίκτης που έχει καταγραφεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο 22χρονος αμυντικός της Τότεναμ, ο οποίος πέτυχε τελική ταχύτητα 35,97 χλμ./ώρα παίζοντας για τη Βόλφσμπουργκ την περασμένη αγωνιστική, πήγε ακόμα πιο γρήγορα σημειώνοντας τα εκπληκτικά 37,38 χλμ./ώρα εναντίον της Μπρέντφορντ στις 31 Ιανουαρίου, ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ από τότε που τα δεδομένα ξεκίνησαν να συλλέγονται στο ποδόσφαιρο.

Για να βάλουμε το κατόρθωμά του σε ένα πλαίσιο, ο εκπληκτικός ρυθμός του ήταν στα 10,38 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, ή 23,23 μίλια την ώρα. Όταν ο Γιουσέιν Μπολτ σημείωσε το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ των 100 μέτρων το 2009, η μέση ταχύτητά του ήταν 10,44 μέτρα ανά δευτερόλεπτο ή 23,35 μίλια/ώρα (37,58 χλμ/ώρα).

Σε διεθνές επίπεδο, έχει εμφανιστεί για την ομάδα κάτω των 21 ετών της Ολλανδίας, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της UEFA το 2023. Βρέθηκε επίσης στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ φυσικά επιλέχτηκε ξανά από τον ομοσπονδιακό Ρόναλντ Κούμαν για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα γήπεδα της Γερμανίας με τους «Οράνιε».