Ολυμπιακός – Φιορεντίνα 1-0 παρ. (κ.δ 0-0): ΕΥΛΟΓΙΑ! Ο “θρύλος” σήκωσε την κούπα με Ελ Κααμπί (highlights)

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ο νέος τροπαιούχος του UEFA EUROPA Conference League! "ΘΡΥΛΟΣ" ο Ελ Κααμπί με γκολ "τρόπαιο" στην παράταση (116')!

Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος κάτοχος του UEFA Europa Conference League μετά τη νίκη 1-0 επί της Φιορεντίνα στον τελικό της “ΑΕΚ Arena”. Σκόρερ ο αρχιγκολτζής Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116′, για να φτάσει τα 11 γκολ στη διοργάνωση! ΕΠΙΚΟ ματς με μεγάλη αγωνία μπροστά σε περισσότερους από 20.000 φίλους του Ολυμπιακού!

Πως ξεκίνησαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν προχώρησε σε κάποια έκπληξη, όπως αναμενόταν και ξεκίνησε με Τζολάκη, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσο, Ροντινέι, Ιμπόρα, Έσε, Ποντένσε, Τσικίνιο, Φορτούνη και Ελ Κααμπί.

Ο Βιντσέντζο Ιταλιάνο ξεκίνησε με τους Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκ, Αρτούρ, Μποναβεντούρα, Μαντράγκορα, Γκονζάλες, Κουαμέ και Μπελότι.

“Ορεξάτος” Ολυμπιακός, άργησε να “ξυπνήσει” η Φιορεντίνα!

H πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε μόλις στο 4′ όταν ο Τσικίνιο ρόλαρε ιδανικά στο κέντρο και πάσαρε στον κενό χώρο για τον Ποντένσε, ο οποίος μετά από ατομική ενέργεια και σουτ ανάγκασε τον Τεραστάνο σε δύσκολη επέμβαση!

Ένα λεπτό αργότερα η Φιορεντίνα είχε την πρώτη καλή στιγμή της με τον Μπελότι, ο οποίος ήταν ο αποδέκτης της αντεπίθεσης των “βιόλα”, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο!

Στο 9′ ο Μιλένκοβιτς έπιασε ένα συρτό σουτ έξω απ’ την περιοχή, η άμυνα του Ολυμπιακού “πάγωσε”, η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε ως offside, καθώς ο Μπελότι βρισκόταν σε αντικανονική θέση και μπροστά απ’ τον Τζολάκη.

Το ματς κύλησε με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκδηλώσει κάποια σημαντική επίθεση! Απεναντίας η Φιορεντίνα είχε δύο σπουδαίες στιγμές μέχρι το 21ο λεπτό. Στο 20′ ο Μποναβεντούρα βρήκε την μπάλα μόνος στην περιοχή, αλλά επιχείρησε ένα αδύναμο πλασέ και ο Τζολάκης μπλόκαρε με ευκολία. Στο επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης βγήκε απέναντι απ’ τον Τζολάκη, αλλά ο Έλληνας πορτιέρε τον σταμάτησε εντυπωσιακά.

Στο 25′ ο Ολυμπιακός απάντησε από στατική φάση. Ο Τσικίνιο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Ποντένσε έπιασε σκαστή κεφαλιά, ωστόσο ο Τερατσάνο μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε αρκετά και έδωσε το δικαίωμα στη Φιορεντίνα να ανασυνταχθεί. Μάλιστα οι Ιταλοί είχαν και μια σημαντική στιγμή στο 39′ όταν ο Μποναβεντούρα σέντραρε από αριστερά, ο Κουαμέ πάσαρε με το κεφάλι απ΄το δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Γκονζάλες έπιασε “αέρα”. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους προκλήθηκε ένταση στην εξέδρα των “βιόλα” και χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία για να επιστρέψει η τάξη.

Η στατιστική εικόνα

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με απόλυτη ισορροπία στην κατοχή μπάλας, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε το δικό του καλό διάστημα στο ξεκίνημα των πρώτων 45 λεπτών και η Φιορεντίνα αντίστοιχα στο δεύτερο μισό. Η Φιορεντίνα μέτρησε 9 σουτ, αλλά δεν “τρόμαξε” τον Τζολάκη, ο Ολυμπιακός είχε 2 σουτ, εκ των οποίων μια πολύ καλή ευκαιρία του Ποντένσε στο ξεκίνημα. Οι τερματοφύλακες είχαν από 2 επεμβάσεις, ενώ ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε 180 πάσες και η Φιορεντίνα 179.

Παρόμοιο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε με δυναμική στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του ματς χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον Τεραστάνο. Ο Ιταλιάνο προχώρησε στην πρώτη κίνηση στο ματς στο 59′ όταν έριξε στη “μάχη” τον Ενζολά στη θέση του Μπελότι, ο οποίος περιορίστηκε αποτελεσματικά απ΄ τους Ρέτσο-Κάρμο. Στο 69′ ο Ενζολά και ο Ντοντό συνεργάστηκαν και μετέφεραν την μπάλα προς τον Κουαμέ, ο οποίος έπιασε αδύναμο σκαστό σουτ, με τον Τζολάκη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Στο 72′ ο τελικός ολοκληρώθηκε για τον Κώστα Φορτούνη, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να δίνει τη θέση του στον Στέφαν Γιόβετιτς, Ο Ιταλιάνο απάντησε στο 74′ με την αλλαγή του Ντάνκαν αντί του Αρτούρ. Στο 77′ ο Τσικίνιο αποχώρησε με ελαφριά ενόχληση και τη θέση του πήρε ο Όρτα.

Στο 80′ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία! Ο Όρτα εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Ιμπόρα έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μια “ανάσα” απ’ το δεξί δοκάρι του Τερατσάνο! Ο Ιταλιάνο έβαλε φρέσκα πόδια για το φινάλε με τους Ικονέ και Μπαράκ να παίρνουν θέσεις αντί των Μποναβεντούρα και Κουαμέ. Στο 84′ ο Όρτα ανέλαβε ακόμα μια εκτέλεση φάουλ από αριστερά, γέμισε εξαιρετικά στην περιοχή, αλλά ο Ελ Κααμπί δεν κατάφερε να βρεθεί στην πορεία τη μπάλας! Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, χωρίς σκορ στην κανονική διάρκεια!

Ολυμπιακός και Φιορεντίνα ολοκλήρωσαν 90 λεπτά αγώνα και 7 λεπτά καθυστερήσεων με κατοχή μπάλας 49-51 υπέρ των Ιταλών. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ωστοσο η Φιορεντίνα 12 (!) σουτ έναντι μόλις 3 του Ολυμπιακού.

Ο Μεντιλίμπαρ πέρασε στο ματς τον Κίνι αντί του Ορτέγκα, ο οποίος είχε αρκετή δουλειά και έχασε πολλές απ’ τις δυνάμεις του. Στο 90+4′ ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Κουάρτα στην περιοχή σε σέντρα του Κίνι, ωστόσο μετά από συννενόηση με τον VAR το ματς συνεχίστηκε. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες “κιτρινίστηκαν” ο Γιόβετιτς και ο Πασχαλάκης (απ’ τον πάγκο).

Στο 90+6′ ο Γιόβετιτς πραγματοποίησε σπουδαία ενέργεια, κινήθηκε παράλληλα στην περιοχή από αριστερά και σούταρε, αλλά ο Τερατσάνο πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος της παράτασης.

Γκολάρα του “κίλερ” και η κούπα στον Πειραιά!

Ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης με αλλαγή. Ο Μασούρας πήρε τη θέση του Ποντένσε, ο οποίος δεν μπορούσε πλέον να αποδώσει με ένταση λόγω της υπερπροσπάθειας και των πολλών μονομαχιών στις οποίες ενεπλάκη. Ο Ρανιέρι πήρε τη θέση του Μπιράγκι. Στο 110′ η Φιορεντίνα κυκλοφόρησε την μπάλα για αρκετή ώρα έξω απ’ την περιοχή του Ολυμπιακού. Η μπάλα κατέληξε στον Ικονέ, ο οποίος έπιασε το σουτ, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε. Στο 116′ ο Ιμπόρα κέρδισε τη μονομαχία στη μεσαία γραμμή, πάσαρε στον Γιόβετιτς, ο οποίος με ψυχραιμία βρήκε τον ”Eσε. Ο Αργεντινός με μια σέντρα “μαχαιριά” βρήκε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος με το κεφάλι βρήκε δίκτυα για το 1-0!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 στην παράταση και έβαλε τέλος στα όνειρα της Φιορεντίνα η οποία για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν απέτυχε στον τελικό της διοργάνωσης. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα ανδρών σε συλλογικό επίπεδο κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (91’ Κίνι)– Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο (77’ Όρτα)– Φορτούνης (72’ Γιόβετιτς), Ποντένσε (106’ Μασούρας), Ελ Κααμπί (120’+1’ Ελ Αραμπί)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο – Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Κουάρτα, Μπιράγκι (106’ Ρανιέρι)– Αρτούρ (74’ Ντάνκαν), Μοντράγκορα – Μποναβεντούρα (82’ Ικονέ), Γκονζάλες (106’ Μπελτράν), Κουαμέ (82’ Μπαράκ)– Μπελότι (59’ Ενζολά).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.