Champions League: Η αυλαία πέφτει στο «Γουέμπλεϊ»

Με τον μεγάλο τελικό του Champions League ολοκληρώνεται η ποδοσφαιρική δράση στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ στον μεγάλο τελικό, με τις δυο ομάδες να εμφανίζονται έτοιμες για να κατακτήσουν το φετινό τρόπαιο (22:00). Οι Μαδριλένοι θέλουν να πανηγυρίσουν την 15η κατάκτηση του τίτλου στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ οι Βεστφαλοί θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν τον τίτλο για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Η ισπανική ομάδα θα πάρει μέρος για 18η φορά στην ιστορία στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ η γερμανική θα αγωνιστεί στον τελικό για τρίτη φορά.

Η Ντόρτμουντ άφησε εκτός συνέχεια τις Αϊντχόφεν, Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν, για να βρεθεί στον τελικό. Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ Μαδρίτης άφησε εκτός συνέχειας τις Λειψία, Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου στον δρόμο μέχρι τον τελικό του «Γουέμπλεϊ». Στις προηγούμενες αναμετρήσεις των δυο ομάδων, οι Μαδριλένοι έχουν έξι νίκες και οι Βεστφαλοί τρεις. Επίσης, πέντε ματς των δυο ομάδων έχουν λήξει ισόπαλα. Τα γκολ είναι 24-19 υπέρ των «μερένχες».

Κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης θα είναι οι Μάρκο Ρόις και Τόνι Κρόος. Ο πρώτος αποχωρεί από την Ντόρτμουντ και αυτό θα είναι το τελευταίο του ματς. Ο δεύτερος θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση και αυτό θα είναι το ματς τελευταίο του ματς με τη φανέλα της «Βασίλισσας» της Ευρώπης. Ο διεθνής Γερμανός μέσος θα αποσυρθεί οριστικά μετά το Euro 2024, στο οποίο θα πάρει μέρος με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Έντιν Τέρζιτς θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Αλέ, ενώ εκτός πλάνων βρίσκονται οι Μπενσεμπαϊνί και Ντουρανβίλ. Από την άλλη πλευρά, ο Κάρλο Αντσελότι δεν υπολογίζει στους Τσουαμενί και Αλάμπα, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει για το αν χρησιμοποιήσει τον Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια ή αν θα προτιμήσει τον Λούνιν.

Η Ντόρτμουντ αναμένεται να παραταχθεί με τον Κόμπελ στην εστία και τους Χούμελς και Σλότερμπεκ στο κέντρο της άμυνας. Οι Ρίερσον και Μάατσεν θα είναι οι δυο πλάγιοι μπακ, με τους Τσαν και Σάμπιτσερ στον άξονα της μεσαία γραμμής. Οι Σάντσο, Μπραντ και Αντεγέμι θα είναι οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Φίλκρουγκ στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ Μαδρίτης θα παραταχθεί με τον Κουρτουά στην εστία και τους Ρούντιγκερ και Νάτσο στο κέντρο της άμυνας. Οι Μεντί και Καρβαχάλ θα είναι οι δυο πλάγιοι μπακ, με τους Κρόος, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά και Μπέλιγχαμ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, σε σχήμα ρόμβου. Οι Ροντρίγκο και Βινίσιους θα είναι το επιθετικό δίδυμο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.