Την έβδομη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Φιορεντίνα που επιβλήθηκε 3-2 στο Μπέργκαμο της Αταλάντα στον εξ΄ αναβολής αγώνα για την 29η αγωνιστική

Στο πρώτο ημίχρονο κρίθηκαν τα πάντα στον αγώνα… διαδικαστικού χαρακτήρα, μεταξύ της Αταλάντα και της Φιορεντίνα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ξεχάσουν τον χαμένο τελικό του Conference Leagie από τον Ολυμπιακό και μπήκαν δυνατά στον αγώνα, ανοίγοντας το σκορ στο 12ο λεπτό με το γκολ του Μπελότι. Άμεση ήταν η αντίδραση της ομάδας του Γκασπερίνι που “απάντησε” στο 12΄ με τον Λούκμαν (1-1).

Ο Γκονζάλες έδωσε κ΄ νέου προβάδισμα στους “βιόλα” στο 19΄ (1-2), αλλά ο Σκαλβίνι με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα (32΄) φέρνει και πάλι στα ίσα την αναμέτρηση (2-2).

Το τελικό σκορ (2-3) διαμόρφωσε ο Μπελότι με το δεύτερο προσωπικό τέρμα της βραδιάς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες… κατέβασαν ταχύτητα, προσπάθησαν να απειλήσουν χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία.

Ο αγώνας έληξε με νικήτρια την ομάδα της Τοσκάνης που τερμάτισε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με τους 60 βαθμούς που μάζεψε (θα παίξει στο Europa Conference League της ερχόμενης περιόδου), ενώ η κάτοχος του UEFA Europa League Αταλάντα, θα δοκιμάσει την τύχη της στην κορυφαία διοργάνωση του Champions League, καθώς κατετάγη στην 4η θέση με 69 βαθμούς, πίσω από τις Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η εμφάνιση και το χειροκρότημα στον Ντανιέλε Ορσάτο, που για τελευταία φορά στην καριέρα του σφύριξε αγώνα της Serie A΄.