Ο Σέρχιο Αραούχο θα αποχωρήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, από την ΑΕΚ και θα θυμηθούμε τι έκανε στα τρία τελευταία του χρόνια στην Ένωση.

Ο Σέρχιο Αραούχο επέστρεψε για τέταρτη και “καλή” φορά στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021. Είχαν προηγηθεί τρεις ακόμη δανεισμοί που ο Αργεντινός ήταν στην ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας. Φυσικά ,αυτή που ξεχωρίζει είναι η διετία 2017/18, με την ΑΕΚ να κατακτάει το πρώτο της πρωτάθλημα ύστερα από 24 χρόνια, με τον Αραούχο να είναι από τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας.

Προπονητής της Ένωσης ήταν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, με τον Αραούχο να ηγείται της νέας προσπάθειας της ΑΕΚ. Η πρώτη σεζόν δεν εξελίσσεται καθόλου καλά για την ελληνική ομάδα, καθώς αποκλείεται στην αρχή της σεζόν από την Βέλεζ Μόσταρ στο Europa League και τερματίζει πέμπτη στο πρωτάθλημα, μένοντας εκτός Ευρώπης. Ο Αραούχο αγωνίζεται σε 31 παιχνίδια συνολικά και πετυχαίνει δώδεκα γκολ, ενώ γίνεται σύμβολο κατά της βίας χάρη στο εντυπωσιακό γκολ και πανηγυρισμό του στο παιχνίδι με τον Άρη.

SUPERLEAGUE 2021-2022 / ΑΡΗΣ – ΑΕΚ (ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

Στη δεύτερη σεζόν του ως παίκτης της Ένωσης, ο Ματίας Αλμέιδα αναλαμβάνει το τιμόνι της Ένωσης και ο συμπατριώτης του Σέρχιο απελευθερώνεται. Η υποχώρησή του από σέντερ φορ σε δεκάρι μετατρέπει τον Αργεντινό σε ένα πολυδιάστατο εργαλείο και ταυτόχρονα, ο ίδιος κάνει την πιο ουσιώδη σεζόν της καριέρας του. Ολοκληρώνει την σεζόν με 7 γκολ και 9 ασίστ σε συνολικά 34 αγώνες, με την ΑΕΚ να κατακτάει το νταμπλ στην Ελλάδα στην πρώτη σεζόν στο νέο της γήπεδο.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Την φετινή χρονιά, ο Αραούχο συνεχίζει τους πρώτους μήνες στα περσινά στάνταρ, στην προσπάθεια της ΑΕΚ να μπει στους ομίλους του UEFA Champions League. Δυστυχώς η Ένωση δε τα καταφέρνει, με τον Αραούχο να μην μπορεί να βοηθήσει όσο πέρυσι. Οι πολλοί και συνεχόμενοι τραυματισμοί τον κρατούν πίσω, ζητάει από τον Αλμέιδα τον στείλει στην Β’ Ομάδα ώστε να πάρει αγωνιστικό ρυθμό και στο τέλος της σεζόν ο Αργεντινός μπαίνει στο ροτέισον, αλλά δεν κάνει αισθητή την παρουσία του. Ολοκληρώνει την σεζόν με τέσσερα γκολ, δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στο πρωτάθλημα κι άλλον ένα στη Super League 2 με την ΑΕΚ Β’ σε 36 παιχνίδια.

Συνολικά, ο Αραούχο αγωνίστηκε σε 101 παιχνίδια με την φανέλα της ΑΕΚ την τελευταία τριετία, πετυχαίνοντας 23 γκολ και μοιράζοντας 12 ασίστ. Ο Αργεντινός έγινε θρύλος της ΑΕΚ με την προσφορά του να μην μένει μόνο στα αγωνιστικά θέματα. Όπως ακριβώς πρεσβεύει κι η ίδια η ΑΕΚ. Φυσικά, το πλήρωμα του χρόνου έρχεται για όλους οπότε δεν μπορούσε να είναι το ίδιο αποδοτικός. Αλλά αυτό δε ξεγράφει την ιστορία, που λέει ότι το πρωτάθλημα του 2023, στο νέο της γήπεδο, η ΑΕΚ το σήκωσε με αρχηγό τον Σέρχιο Αραούχο.