Ο Λούκα Μόντριτς με το νέο συμβόλαιο θα γίνει και ο… “παππούς” της Ρεάλ Μαδρίτης παίρνοντας ρεκόρ 58 χρόνων από τον Πούσκας

Πριν από 12 χρόνια, τον Αύγουστο του 2012, ο 27χρονος τότε, Λούκα Μόντριτς πήγαινε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Από την Τόττεναμ… Μέχρι τότε, είχε πανηγυρίσει τίτλους -στην Κροατία- μόνο με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Κανέναν ευρωπαϊκό…

Αυτή τη στιγμή, 12 χρόνια μετά, είναι ο ένας από τους 4 παίκτες που έχουν κατακτήσει έξι τρόπαια στο Champions League, μαζί με τον Κρος, τον Καρβαχάλ και τον Νάτσο

Ο Μόντριτς, γεννημένος στις 9 Σεπτεμβρίου 1985, τον επόμενο Σεπτέμβριο γίνεται 39 χρόνων. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, είπε μετά την κατάκτηση του 15ου Champions League ότι ο Κροάτης θα μείνει για άλλη μια σεζόν.

“Ο Λούκα Μόντριτς σίγουρα θα συνεχίσει μαζί μας για άλλη μια σεζόν”, είπε ο Πέρεθ. “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους αυτού του συλλόγου”.

Με το νέο συμβόλαιο σημαίνει ότι ο Μόντριτς θα παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας ξεπεράσει το 39ο έτος της ηλικίας του.

Αυτό σημαίνει ότι θα πάρει και το ρεκόρ του Φέρεντς Πούσκας που είναι μέχρι και τώρα, ο γηραιότερος παίκτης που έχει παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε παιχνίδι.

Ο “Καλπάζων Συνταγματάρχης” είχε παίξει -σύμφωνα με στοιχεία της BeSoccer για την EFE- παιχνίδι Κυπέλλου τον Μάιο του 1966, σε ηλικία 39 χρόνων και 36 ημερών.

Άρα, από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, όποτε παίξει ο Μόντριτς θα πάρει ένα ρεκόρ 58 χρόνων.

Ο μεγαλύτερος στο Champions League

Ήδη, ο Κροάτης πήρε -πάλι από τον Πούσκας- το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία παίκτη που έπαιξε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, πρώην Πρωταθλητριών. 

Αυτό το έκανε παίζοντας, στις 30 Απριλίου, στην “Allianz Arena” στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του UEFA Champions League εναντίον της Μπάγερν Μονάχου. Σε ηλικία 38 ετών και 234 ημερών, ξεπέρασε τον Φέρεντς Πούσκας που σε ηλικία 38 χρόνων και 229 ημερών είχε παίξει στις 17 Νοεμβρίου 1965, σε αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Κιλμάρνοκ. Ο Μόντριτς το ξεπέρασε στην 528η παρουσία του -τότε- για τους Μαδριλένους, την 118η -τότε- στο Champions League. 

Ο μεγαλύτερος στη La Liga

Λίγο μετά, στις 4 Μαΐου, παίζοντας απέναντι στην Κάντιθ, ξεπέρασε τον Πούσκας και στον μεγαλύτερο, σε ηλικία παίκτη, σε παιχνίδι Πρωταθλήματος. Σε ηλικία 38 ετών και 238 ημερών, ο Κροάτης ξεπέρασε το ρεκόρ του Πούσκας από τις 21 Νοεμβρίου 1965, όταν είχε παίξει σε ηλικία 38 ετών και 233 ημερών σε αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Σεβίλλη.

Μόντριτς και Νάτσο

Ο Μόντριτς με 26 τίτλους είναι πλέον μαζί με τον Νάτσο, ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Πριν από λίγους μήνες, στις 28 Οκτωβρίου 2023, στο παιχνίδι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2, συμπλήρωσε 500 συμμετοχές με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μεταξύ άλλων, λίγες μέρες μετά, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ισπανικής ομάδας, είχε σχολιάσει το ότι είχε πανηγυρίσει 5 Champions League με τη Ρεάλ. 

“Το να κερδίζεις πέντε Champions League είναι απίστευτο. Δεν το φανταζόμουν ποτέ. Όταν έρχεσαι στη  Μαδρίτη, ξέρεις ότι έρχεσαι σε έναν σύλλογο-νικητή που είναι προορισμένος να πετύχει μεγάλα πράγματα, όπως να κερδίσει το Champions League, τη La Liga και άλλα τρόπαια. Αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα κατακτούσα πέντε ευρωπαϊκά κύπελλα. Είναι ένα ιστορικό επίτευγμα. Εξακολουθώ να μην πιστεύω ότι το καταφέραμε αυτό σε τόσα λίγα χρόνια. Είναι απολύτως απίστευτο”.

Και τώρα, λίγους μήνες μετά, έχει έξι…