Φενέρμπαχτσε: Ο Special One, ο στόχος του ευρωπαϊκού και τα… τρελά λεφτά στο “παζάρι”

Ο Ζοζέ Μουρίνιο... επιτρέπει στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε να ονειρευτούν!

Αυτό που έγινε στο “Σουκρού Σαράτσογλου” το απόγευμα της 2ας Ιουνίου σπάνια το συναντάμε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Χιλιάδες φίλαθλοι στις εξέδρες για να αποθεώσουν έναν προπονητή!

Ναι, είναι συχνό φαινόμενο να γεμίζουν ποδοσφαιρικά γήπεδα εξαιτίας μιας λαμπερής μεταγραφής. Αλλά για προπονητή πότε έγινε ξανά κάτι τέτοιο; Special One είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο και για τη χάρη του βρέθηκαν στο Καντικόι μυριάδες “τρελαμένων” φιλάθλων της Φενέρμπαχτσε. Γιατί ο Μουρίνιο τους επιτρέπει να ονειρεύονται και τα όνειρα τους φτάνουν μέχρι έναν ευρωπαϊκό τίτλο!

Προφανώς η συμφωνία της Φενέρμπαχτσε με τον Ζοζέ Μουρίνιο άνοιξε την… όρεξη των Τούρκων. Ιδιαίτερα όταν έχει περάσει μια δεκαετία από την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος! Κι όμως, η Φενέρμπαχτσε… απέχει από τους τίτλους της τουρκικής Super Lig από το 2014 και αν δεν υπήρχε κι αυτό το Κύπελλο το 2023, τότε η ποδοσφαιρική μιζέρια θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη σε έναν από τους δημοφιλέστερους συλλόγους στη γειτονική χώρα.

Το “πλάνο Μουρίνιο” ουσιαστικά φέρνει τη Φενέρμπαχτσε σε ένα περίεργο σταυροδρόμι. Γιατί η έλευση του διάσημου Πορτογάλου τεχνικού εγγυάται ποιότητα στον πάγκο, ωστόσο χρειάζεται και η… πρώτη ύλη. Και η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε είναι πρόθυμη να την δώσει στον Μουρίνιο, προκειμένου να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά και να οδηγήσει τη Φενέρμπαχτσε σε ευρωπαϊκή διάκριση. Γιατί και αυτός είναι στόχος μεγάλος και τρανός για τους Τούρκους.

Το όνομα του Ζοζέ Μουρίνιο θα είναι ο “μαγνήτης” που θα προσελκύσει ποδοσφαιρικούς αστέρες στην Κωνσταντινούπολη και ουσιαστικά η Φενέρμπαχτσε είναι έτοιμη να… γκρεμίσει το οικονομικό “φράγμα” και να αφήσει το ποτάμι των εκατομμυρίων ευρώ να κυλήσει για να στελεχώσει το ρόστερ με σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που έκανε η “μισητή” αντίπαλος, Γαλατάσαραϊ, η οποία έχει γεμίσει το ρόστερ της με παικταράδες (Ικάρντι, Ζιγέχ, Ζαχά, Τορέιρα, Mέρτενς, Ντεμιρμπάι, Σάντσεζ).

Αρκεί ένας top προπονητής και πολλά εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσουν μια ομάδα υψηλού επιπέδου; Ο χρόνος και ο… Special One έχουν την απάντηση!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.