Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει στραμμένη την προσοχή του στον Χάρι Κέιν, τον οποίο περιμένει να είναι πανέτοιμος στο επικείμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Άγγλος ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκαθάρισε πως θα χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα της Αγγλίας τον επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου και πως ο Άιβαν Τόνεϊ θα αγωνιστεί ως αλλαγή στη φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Ισλανδία. Ο Σάουθγκεϊτ θέλει να είναι ο Κέιν σε καλή κατάσταση στην έναρξη του Euro 2024.

Αρχικά, ο Άγγλος τεχνικός δήλωσε: «Ο Τόνεϊ θα συμμετάσχει στο παιχνίδι την Παρασκευή, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε τον Χάρι Κέιν να επιστρέψει σε φόρμα. Έτσι μερικές φορές οι προτεραιότητες του τι απαιτείται και του τι θα θέλαμε να δούμε είναι διαφορετικές. Δεν μπορούμε να επιτύχουμε όλους αυτούς τους στόχους. Είναι τόσο απλό».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στην απόδοση του αγώνα με τη Βοσνία (3-0), σωματικά είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για τους παίκτες. Ακόμη και οι παίκτες που έχουν παίξει πολύ ποδόσφαιρο, εξακολουθούν να χρειάζονται ρυθμό παίζοντας αγώνες. Η Παρασκευή είναι μια σημαντική άσκηση για εμάς».