Οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ρώμη.

Αναλυτικά:

“Να ζητήσω ένα συγνώμη, είμαι πολύ κουρασμένος γιατί τα έχω δώσει όλα στον αγώνα. Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας, προσπάθησα να κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ. Κατάρα να κάνω δύο φορές 8,65. Δεν γίνονται αυτά.

Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Το κλίμα ήταν πολύ καλό, ο διάδρομος ήταν πολύ ωραία φτιαγμένος. Βέβαια, είμαι πιο καλός στα σκληρά στάδια, και το ταρτάν εδώ, παρότι ήταν φανταστικό, ήταν λίγο πιο μαλακό. Έκανα σίγουρα έναν πολύ καλό αγώνα και οι αντίπαλοί μου επίσης. Πολύ δυνατός ο Ιταλός.

Για πλάκα είναι ο καλύτερος τελικός που έχει γίνει. Το είχα πει από τον προκριματικό, φαινόταν δηλαδή. Όλοι εδώ είμαστε “κτήνη”. Μαζί με τα άλλα παιδιά, ο Τσέχος που είναι πιτσιρικάς έφτασε τα οκτώ μέτρα. Ο Πορτογάλος πολύ καλός επίσης. Φοβερή δωδεκάδα.

Ήταν η Στέφκα Κωνσταντίνοβα στις κερκίδες, ο Πεντρόσο κι ο Εμιγιάν. Πως να μην πηδήξουμε καλά; Το 8,86 είναι πολύ μακριά, τουλάχιστον το πλησίασα. Έκανα ρεκόρ για 5 εκατοστά. Αλλά το θέμα είναι ότι για να φτάσω τόσο μακριά, πρέπει να βάλω στόχο ακόμη πιο μακριά. Εγώ πρέπει να πάω για εννιά μέτρα για να σπάσω το ρεκόρ, μιλάμε για ασύλληπτα πράγματα. Αλλά είμαι χαρούμενος που πήγα καλά.

Είναι ο καλύτερος αγώνας μου. Είχα κάνει πολύ καθαρό αγώνα στο Μόναχο, όπως και το Βερολίνο το 2018. Είμαι πολύ χαρούμενος.

Μεγαλύτερος στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πιστεύω σε έναν αγώνα καλύτερο από αυτόν. Θα είναι περίπου ίδιες συνθήκες, η ίδια εταιρεία θα φτιάξει το τερέν. Ξέρω ότι θα είναι φανταστικά γιατί φέτος τα πάμε καλά”.