Η EuroLeague θέλει να διατηρήσει της δύο σερβικές ομάδες στη διοργάνωση και τη σεζόν 2024/25.

Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των συλλόγων, όπου θα αποφασιστεί αν η Παρτίζαν θα συνεχίσει να βρίσκεται στη διοργάνωση της EuroLeague. Ο Ερυθρός Αστέρας ως κάτοχος του τίτλου μπορεί να καλύψει τη θέση, ωστόσο και οι δύο ομάδες θα πρέπει να καλύψουν έναν όρο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του sportklub.

Πρώτα απ’ όλα, τόσο η Παρτίζαν, όσο και ο Ερυθρός Αστέρας θα πρέπει να αποδεχθούν τους οικονομικούς όρους που υπαγορεύουν οι σύλλογοι της EuroLeague που έχουν δικαίωμα ψήφου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι διοικήσεις των δύο συλλόγων θα πρέπει να καταβάλουν από ένα εκατομμύριο ευρώ στην EuroLeague. Τα 750 χιλιάδες ευρώ είναι η άδεια συμμετοχής, ενώ 250 χιλιάδες ευρώ καταβάλλονται για λοιπά έξοδα.

Αν οι δύο ομάδες καταθέσουν αυτά τα χρήματα, τότε την επόμενη εβδομάδα στην ψηφοφορία, θα επικυρωθεί η συμμετοχή των δύο συλλόγων στο επόμενο πρωτάθλημα. Και οι δύο έχουν ξεκινήσει τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό με στόχο να βρίσκονται εκεί όπου δεν κατάφεραν να είναι τη φετινή σεζόν, τουλάχιστον στα playoffs.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συνδεθεί τόσο με τον Βιλντόσα, όσο και με τον Κάνααν από τους δύο «αιωνίους» του ελληνικού μπάσκετ, ενώ οι “ασπρόμαυροι” του Βελιγραδίου είναι κοντά στην μεταγραφή του Σέρβου Αριάν Λάκιτς από την Ζαντάρ. Το όνομα του Ερυθρού Αστέρα έχει αναφερθεί και στις περιπτώσεις των Λόιντ, Κάλινιτς και ΜακΙντάιρ.