Έργα και ημέρες Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΑΕΚ (videos)

O δεύτερος κύκλος του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΑΕΚ έκλεισε και το Novasports.gr θυμάται τα έργα και τις ημέρες του απερχόμενου ηγέτη της Ένωσης σ' αυτά τα έντεκα χρόνια.

Αλλαγή σελίδας στην ΑΕΚ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη όπως ανακοίνωσε ο ίδιος να παραχωρεί τις μετοχές του στον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της Seajets, Μάριο Ηλιόπουλο κλείνοντας έτσι τον δεύτερο κύκλο του στην Ένωση που είχε διάρκεια σχεδόν έντεκα χρόνια.

Το Novasports.gr σας παρουσιάζει τους σημαντικότερους σταθμούς του απερχόμενου διοικητικού ηγέτη της Ένωσης.

Επιστροφή στα δύσκολα

Σε μια περίοδο που τα πράγματα ήταν κατάμαυρα για την ΑΕΚ και τον κόσμο της ο Δημήτρης Μελισσανίδης βγήκε μπροστά και ανέλαβε την Ένωση το καλοκαίρι του 2013 παρουσιάζοντας το πλάνο που είχε για την ομάδα της καρδιάς του. Η Ένωση βρέθηκε στην τρίτη κατηγορία μετά τον υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία εκείνο το καλοκαίρι και ο Μελισσανίδης είχε βάλει στόχο από τότε την άμεση επιστροφή της στην Super League, αλλά και την κατασκευή του “σπιτιού” της στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο κόσμος άρχισε να ελπίζει ξανά και φυσικά να στηρίζει από την πρώτη μέρα το πρότζεκτ που ηγούταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο πρώτος τίτλος

Μετά από δύο χρόνια στις μικρές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ επέστρεψε στην Super League τη σεζόν 2015-16 και το έκανε με εκκωφαντικό τρόπο. Η Ένωση έκλεισε την χρονιά με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, του πρώτου τροπαίου μετά το 2011. Στον τελικό μάλιστα, η ΑΕΚ κέρδισε 2-1 τον πανίσχυρο και πρωταθλητή εκείνη την χρονιά Ολυμπιακό.

Πρώτο πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια

Δύο χρόνια μετά τον πρώτο τίτλο επί ημερών Μελισσανίδη (στη δεύτερη θητεία) η ΑΕΚ πανηγύρισε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας. Ένα πρωτάθλημα που είχε να κατακτήσει 24 χρόνια. Η ΑΕΚ με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ τερμάτισε πρώτη μετά από ένα επεισοδιακό φινάλε και το περιβόητο ματς της Τούμπας. Το πρώτο πρωτάθλημα μετά τη σεζόν 1993-94 “σφραγίστηκε” στο ματς με τον Λεβαδειακό στο Ολυμπιακό Στάδιο και την τελευταία αγωνιστική με το 1-0 στην “κιτρινόμαυρη” Ριζούπολη ο κόσμος της ΑΕΚ… χύθηκε στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας για να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα που τόσο του είχε λείψει.

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην επιστροφή του στην ΑΕΚ είχε θέσει ως πρωταρχικό και βασικό στόχο την κατασκευή του γηπέδου της ομάδας στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας. Ένα έργο που συνάντησε πολλά εμπόδια και όπως έχουν πει πολλοί, εάν δεν ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θα τα είχε ξεπεράσει ποτέ. Το όνειρο χιλιάδων ΑΕΚτζήδων αλλά και του Μελισσανίδη έγινε πραγματικότητα τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν στις 30 του μήνα πραγματοποιήθηκαν τα υπέρλαμπρα εγκαίανια της “Αγιά Σοφιάς”, ενώ δύο ημέρες μετά διεξήχθη το πρώτο παιχνίδι στην ιστορική έδρα της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ιωνικό και νίκη 4-1 της Ένωσης.

Νταμπλ 45 χρόνια μετά

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατάφερε και έγινε ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία 100 χρόνων του συλλόγου που πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ. Η σεζόν 2022-23 ήταν ονειρική για την ΑΕΚ που έφτασε τόσο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και σ’ αυτή του κυπέλλου Ελλάδας πανηγυρίζοντας το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της μετά τη σεζόν 1977-78. Στον τελικό του κυπέλλου η ΑΕΚ είχε κερδίσει 2-0 τον ΠΑΟΚ. Αυτοί ήταν και οι τελευταίοι τίτλοι που πανηγύρισε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με την ΑΕΚ. Ο απερχόμενος ιδιοκτήτης της Ένωσης συνολικά στις δύο θητείες του κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ελλάδας, ωστόσο εκτός των τίτλων θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έφτιαξε ξανά το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια πραγματοποιώντας ένα προσωπικό όνειρο, αλλά και χιλιάδων ΑΕΚτζήδων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.