Η Ρεάλ Μαδρίτης θα συμμετάσχει κανονικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά διέψευσε τις δηλώσεις του προπονητή της Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος σε συνέντευξη σε ιταλική εφημερίδα είχε αποκλείσει τη συμμετοχή των «Μπλάνκος».

«Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοινώνει ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ για τη συμμετοχή της στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που διοργανώνει η FIFA τη σεζόν 2024-25», γνωστοποίησε η ισπανική ομάδα, για να προσθέσει:

«Ως εκ τούτου, ο σύλλογος θα παίξει όπως είχε προγραμματιστεί σε αυτή την επίσημη διοργάνωση την οποία θα αντιμετωπίσουμε με υπερηφάνεια και με τον μέγιστο ενθουσιασμό για να επιστρέψουμε στο να κάνουμε τα εκατομμύρια των οπαδών μας σε όλο τον κόσμο να ονειρεύονται έναν νέο τίτλο».

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Giornale», ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι και της Ρεάλ Μαδρίτης για το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων: «Η FIFA να το ξεχάσει, οι παίκτες και οι σύλλογοι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό το τουρνουά. Ένας αγώνας της Ρεάλ Μαδρίτης αξίζει 20 εκατομμύρια και η FIFA θέλει να μας δώσει αυτό το ποσό για ολόκληρο το κύπελλο. Αρνητικό. Όπως εμείς, έτσι και άλλοι σύλλογοι θα απορρίψουν την πρόσκληση.»

Πάντως ο Κάρλο Αντσελότι, σχεδόν ταυτόχρονα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έγραψε στο στο X, (πρώην Twitter):

«Στη συνέντευξή μου στο “Il Giornale”, τα λόγια μου για το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων της FIFA δεν ερμηνεύτηκαν με τον τρόπο που σκόπευα. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από το ενδιαφέρον μου από το να απορρίψω την πιθανότητα να παίξω σε ένα τουρνουά που θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι σπουδαίο και μία ευκαιρία να συνεχίσω να αγωνίζομαι για μεγάλους τίτλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης.».