Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 83-76: Ο Ναν ο Λεσόρ και 2-1 (highlights)

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει την σειρά των τελικών σε 2-1 κέρδισε τον Ολυμπιακό με 83-76, παρά του ότι οι "ερυθρόλευκοι" πέντε λεπτά πριν το τέλος βρέθηκαν για πρώτη φορά στο ματς να έχουν προσπεράσει.

Για μια ακόμα φορά έγινε ένα σκληρό παιχνίδι με πολλές επαφές και οριακές μάχες. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει πρώτος ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και να μείνει στην θέση του οδηγού στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο δεκάλεπτο οι “πράσινοι” με τον Ναν να κάνει σπουδαία πράγματα πάνω στο παρκέ και τον Αντετοκούνμπο να έρχεται από τον πάγκο και να κλειδώνει την ρακέτα της ομάδας του, κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά και να φτάσουν μέχρι και το +14.

Ο Ολυμπιακός μέχρι να τελειώσει το εικοσάλεπτο κατάφερε να βγάλει αντίδραση, με σταθερή αξία κάτω από τις δύο ρακέτες τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τους Κάναν, Γουόκαπ να δίνουν κι εκείνοι επιθετικές λύσεις σε αυτό το σημείο της αναμέτρησης. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 43-34 και την εικόνα του αγώνα να δείχνει πως ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερη ενέργεια αλλά και καλό επιθετικό ρυθμό.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να έχουν τον… κανονικό τους Λεσόρ. Ο Γάλλος ήταν πολύ δραστήριος κοντά στο καλάθι κέρδισε αρκετές μάχες απέναντι στον Μιλουτίνοφ και κατάφερε για μεγάλο χρονικό διάστημα να κρατάει μαζί με τον Ναν την ομάδα του μπροστά. Ο Ολυμπιακός είχε κάποια σημεία με δικά του ξεσπάσματα και έβρισκε τον τρόπο να είναι κοντά στο σκορ, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση: “νίκη”.

Τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό άρχισαν να γίνονται δύσκολα όταν το παιχνίδι μπήκε στην τελική του ευθεία. Με ένα εντυπωσιακό άλεϊ ουπ που σκάρωσαν ο Γουόκαπ κι ο Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 72-73. Ο Παναθηναϊκός όμως, δεν έδειξε σημάδια πανικού. Ένα καλάθι του Λεσόρ μέσα στην ρακέτα έφερε και πάλι μπροστά τους “πράσινους” με 74-73 κι από εκεί και πέρα οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν, έχτισαν ένα νέο μομέντουμ που τους οδήγησε στη νίκη.

Ο Ολυμπιακός έκανε τέσσερα λάθη σε τέσσερα λεπτά και ουσιαστικά επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να διαχειριστεί σε αυτό το σημείο περισσότερες επιθέσεις και τελικά να μειώσει τους τελικούς σε 2-1. Ο Σλούκας πέτυχε σημαντικούς πόντους στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, αν και κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ναν με 21 πόντους και ο Ματίας Λεσόρ με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από τον Ολυμπιακό ο Μιλουτίνοφ ξεχώρισε με 17 πόντους ενώ 14 είχε ο Κάναν.

Στο τέλος δεν έλειψαν τα νεύρα, ο Κώστας Αντεντοκούνμπο έδειξε να είναι αρκετά εκνευρισμένος, αλλά οι υπόλοιποι τον απομώνοσαν και δεν έγινε κάτι πιο έντονο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.