Μίροσλαβ Κλόζε: Η πρόκληση του Θρύλου

Ο κορυφαίος σκοπευτής όλων των εποχών της Γερμανίας, παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής της Μπουντεσλίγκα, ο Μίροσλαβ Κλόζε, ένας πραγματικός θρύλος του ποδοσφαίρου τώρα και προπονητής.

Είναι ο πρώτος ρόλος προπονητή του 46χρονου Κλόζε στη Γερμανία, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική ομάδα με 71 γκολ και 121 γκολ σε 307 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα. Παίρνει τη σκυτάλη από τον Κριστιάν Φιέλ, ο οποίος έφυγε για να αναλάβει τη Χέρτα Βερολίνου αφού οδήγησε τον βαυαρικό σύλλογο στη 12η θέση της δεύτερης κατηγορίας στη μία σεζόν που ήταν επικεφαλής.

«Ο Μίρο είναι ένας εξαιρετικά σχολαστικός και εμμονικός που όχι μόνο έχει βιώσει και μάθει πολλά κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του, αλλά έχει επίσης αναπτύξει μια ξεκάθαρη ιδέα ως προπονητής για το πώς να είσαι επιτυχημένος στο ποδόσφαιρο και τι χρειάζεται για το αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια», είπε ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Γιώτης Χατζηαλεξίου

«Τον γνωρίζω και τον εκτιμώ για πολλά χρόνια, ξέρω πώς λειτουργεί και πώς αντιμετωπίζει τους παίκτες. Ταιριάζει εδώ γιατί είναι προσανατολισμένος στην επιτυχία και φιλόδοξος, αλλά ταυτόχρονα ανθρώπινος, προσγειωμένος και ταπεινός, και ως εκ τούτου υπερασπίζεται αξίες που θέλουμε επίσης να υποστηρίξουμε εδώ. Είναι ένας τύπος που μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους».

Αφού αποσύρθηκε το 2016 μετά από θητείες με FC 08 Χόμπουργκ, Καϊζερσλάουτερν, Βέρντερ Βρέμης, Μπάγερν Μονάχου και Λάτσιο. Μόλις σταμάτησε το ποδόσφαιρο, εργάστηκε ως βοηθός προπονητή για τη Γερμανία υπό τον Γιόακιμ Λεβ. Παγκόσμιος πρωταθλητής στη Βραζιλία το 2014 και πρώτος σκόρερ του τουρνουά, είχε στη συνέχεια δύο χρόνια επικεφαλής της U17 της Μπάγερν πριν γίνει βοηθός του Χάνσι Φλικ στην πρώτη ομάδα το 2020/21. Ο πρώτος του ρόλος ως προπονητής σε ανώτερη ομάδα ήταν στην αυστριακή Άλταχ το 2022/23.

«Παράδοση, πάθος, ειλικρινής δουλειά, υπέροχοι οπαδοί – όλα αυτά είναι πράγματα που αγαπώ στο ποδόσφαιρο και τα συνδέω με τη Νυρεμβέργη. Γι’ αυτό με άρπαξε αμέσως η ευκαιρία να γίνω προπονητής εδώ», είπε ο Κλόζε αναλαμβάνοντας τη νέα του δουλειά. Με τη δουλειά του με νέους παίκτες, ο σύλλογος έχει μια μεγάλη βάση πάνω στα οποία θέλουμε να χτίσουμε. Γνωρίζω και εκτιμώ πολύ τη Γιώτη εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά τους ανθρώπους και τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το ποδόσφαιρο. Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουμε, να πιάσουμε δουλειά και να ξεκινήσουμε καλά τη σεζόν», συμπλήρωσε ο Χατζηαλεξίου

Οι εννέα φορές πρωταθλητές Γερμανίας προετοιμάζονται για την έκτη συνεχή τους χρονιά στην δεύτερη κατηγορία της Μπουντεσλίγκα ,έχοντας συμμετοχή για τελευταία φορά στην κορυφαία κατηγορία τη σεζόν 2018/19. Το πρώτο παιχνίδι του Κλόζε στο τιμόνι του συλλόγου θα είναι στον πρώτο γύρο του DFB Cup εκτός έδρας στο Saarbrücken. Η Νυρεμβέργη θα ανακαλύψει τους αντιπάλους του στο εναρκτήριο πρωτάθλημα στις 4 Ιουλίου, όταν θα δημοσιευτούν οι λίστες αγώνων 2024/25 για τις δύο κατηγορίες Η σεζόν της δεύτερης κατηγορίας ξεκινά το Σαββατοκύριακο 2-4 Αυγούστου.

Με 16 γκολ σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, κατατάσσεται ως ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Είναι επίσης ο κορυφαίος σκόρερ της Γερμανίας με 71 γκολ σε 137 διεθνείς εμφανίσεις. Το No.11 κέρδισε το χρυσό παπούτσι του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006, το ίδιο το τουρνουά το 2014 και δύο ντάμπλ Bundesliga-DFB με την Μπάγερν Μονάχου. Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα, παρόλο που δεν σημείωσε το πρώτο του γκολ στην πρώτη κατηγορία μέχρι τα 22 του.

Αποσύρθηκε από το διεθνές ποδόσφαιρο σε ηλικία 36 ετών. Καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση θέση στη λίστα με τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές της χώρας του, πίσω από τον Λόταρ Ματέους και μένει στην ιστορία ως ο τέταρτος παίκτης που σκοράρει σε τέσσερα συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα και πρώτος που εμφανίστηκε σε τέσσερις ημιτελικούς στη σειρά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.