Μάλτα-Ελλάδα 0-2: Δύο γκολ και τέσσερα ντεμπούτα (highlights)

Χάρη στα γρήγορα γκολ του Μπακασέτα και του Τζόλη η Ελλάδα νίκησε εύκολα την Μάλτα με 2-0 και είδε τους Τζολάκη, Μανδά, Τσιγγάρα και Ντόη να κάνουν το ντεμπούτο τους με τη "γαλανόλευκη".

Στο τελευταίο ματς της σεζόν η εθνική Ελλάδος ήταν αρκετά καλή και είχε τη διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Νίκησε εύκολα τη Μάλτα με δύο γρήγορα γκολ απο Μπακασέτα και Τζόλη και από εκεί και πέρα είχε καποιες καλές στιγμές για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ αλλά οι επιλογές της στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου δεν ήταν αποτελεσματικές ειδικά στο δεύτερο μέρος. Στα θετικά για την Ελλάδα ότι τέσσερις παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους με τη “γαλανόλευκη”. Πρόκειται για τους Τζολάκη, Μανδά, Τσιγγάρα και Ντόη που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με την εθνική ανδρών. Πλέον η Ελλάδα στρέφει το βλέμμα στα ματς του Σεπτεμβρίου για το Nations League.

Πάρτε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Novasports.gr

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Νίκος Παπαδόπουλος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα της Ελλάδας για το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν απέναντι στη Μάλτα. Ντεμπούτο με την εθνική ομάδα έκανε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, ενώ πρώτη φορά βασικός ήταν ο Μανώλης Σάλιακας. Η ενδεκάδα αναλυτικά αποτελούνταν από τους Τζολάκη, Κουλιεράκη, Ρέτσο, Σάλιακα, Κυριακόπουλο, Κουρμπέλη, Μάνταλο, Μπακασέτα, Μασούρα, Τζόλη και Παυλίδη στην κορυφή σε διάταξη 4-3-3.

Ο Μαρκόλίνι από την άλλη παρέταξε τη Μάλτα σε διάταξη 3-5-2 με βασικούς τους Αλ Τούμι, Ζ. Μουσκάτ, Σο, Μποργκ, Ν. Μουσκάτ, Τέουμα, Γκιλομιέρ Καμενζουλί, Κορμπαλάν, Μπονγκ, Ντεγκαμπριέλε.

Με δύο γρήγορα γκολ έβαλε βάσεις νίκης η Ελλάδα

Η Ελλάδα μπήκε στο ματς δυνατά και κυριαρχική διάθεση από τα πρώτα λεπτά, κι αφού είχε ένα σουτ στο 2ο λεπτό με τον Τζόλη, στο 7ο κατάφερε να προηγηθεί με πέναλτι του Μπακασέτα. Η επίθεση προήλθε από κόρνερ της Μάλτας, ο Τζολάκης μπλόκαρε και έπαιξε γρήγορα στον Σάλιακα ο οποίος πέρασε μια ωραία μπαλιά στον Παυλίδη ο οποίος κέρδισε το πέναλτι από τον Αλ Τούμι.

Μόλις στο 15ο λεπτό ήρθε και το 2-0 με ένα υπέροχο γκολ από τον Χρήστο Τζόλη. Η Ελλάδα πίεσε ψηλά και έκλεψε τη μπάλα με τον Μπακασέτα, ο οποίος την πάσαρε άμεσα στον Μασούρα, αυτός την έβαλε στην περιοχή για τον Παυλίδη και αυτός έδωσε ασίστ στον Τζόλη που πλάσαρε στο γάμα για το 2-0. Έτσι πολύ νωρίς, η Ελλάδα έθεσε τις βάσεις για μια εύκολη νίκη βγάζοντας διάθεση για καλό ποδόσφαιρο.

Στο 17ο λεπτό ο Σάλιακας είχε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Αλ Τούμι για να απομακρύνει εν συνεχεία ο Μουσκάτ. Στο 24′ ωραία επίθεση από τα δεξιά με τον Μασούρα να γυρίζει τη μπάλα στην περιοχή και τον Παυλίδη να εκτελεί σε πρώτο χρόνο ψηλά πάνω από την εστία. Στο 31′ από λάθος του Κουρμπέλη σε επιστροφή της μπάλας ο Μπονγκ επωφελήθηκε και μόνος απέναντι στον Τζολάκη σούταρε, με τον τερματοφύλακα της εθνικής ομάδας να αποκρούει και στη συνέχεια να απομακρύνει σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική ευκαιρία στο πρώτο μέρος.

Με το μυαλό στο Nations League του Σεπτέμβρη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν έκανε εξ αρχής κάποια αλλαγή με τους ίδιους ένδεκα να συνεχίζουν και τον Μπακασέτα να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 50ό λεπτό με δυνατό σουτ που έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά με την Ελλάδα να έχει αρκετές λανθασμένες επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ο Νίκος Παπαδόπουλος αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα με τρεις αλλαγές και τους Δουβίκα, Λημνιό και Κώτσιρα να παίρνουν τις θέσεις των Παυλιδη, Μασούρα και Μάνταλου. Επόμενη ευκαιρία για την Ελλάδα ήταν ένα καλό σουτ του Τζόλη που έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία. Στο ματς μπήκε και ο Ντόη στο 73′ αντί του Ρέτσου. Μια κεφαλιά του Δουβίκα στο 76′ από σέντρα του Κυριακόπουλου δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 81′ ο Μανδάς και ο Τσιγγάρας μπήκαν στο γήπεδο για το δικό τους ντεμπούτο με την εθνική ανδρών. Άλλωστε το ματς αυτό προσφέρθηκε για να κάνει πράξη ο Νίκος Παπαδόπουλος τα λεγόμενά του και να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Ήδη οι διεθνείς μας σκέφτονταν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και αμέσως μετά τις υποχρεώσεις τους στο Nations League που αρχίζει το Σεπτέμβριο.

Οι συνθέσεις

Ελλάδα (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης (81′ Μανδάς), Κουλιεράκης, Ρέτσος (73′ Ντόη), Σάλιακας, Κυριακόπουλος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (61′ Κώτσιρας), Μπακασέτας, Μασούρας (61′ Λημνιός), Τζόλης, Παυλίδης (61′ Δουβίκας)

Μάλτα (Μικέλε Μαρκολίνι): Αλ Τούμι, Ζ. Μουσκάτ, Σο, Μποργκ, Ν. Μουσκάτ, Τέουμα, Γκιλομιέρ Καμενζουλί, Κορμπαλάν, Μπονγκ (73′ Ενουόκο), Ντεγκαμπριέλε (46′ Ριντ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.