Ο Ολυμπιακός γύρισε το φύλο και μετέτρεψε τον... φευγάτο Τζολάκη σε ακοργωνιαίο λίθο του κορμού της νέας σεζόν.

Ο Κωνσταντής Τζολάκης ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, ξεκινώντας το επιθυμητό ντόμινο ανανεώσεων από πλευράς διοίκησης. Ο Χανιώτης πορτιέρε θα υπερασπίζεται για τρία -τουλάχιστον- χρόνια ακόμα την εστία του Ολυμπιακού, έχοντας κερδίσει σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία πολύτιμες και σπουδαίες παραστάσεις. Κορυφαία ήταν αυτή της κατάκτησης του UEFA Europa Conference League και μάλιστα με σπουδαία εμφάνιση κόντρα στη Φιορεντίνα. Το προηγούμενο συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό εξέπνεε στα τέλη Ιουνίου και απ’ το ξεκίνημα της σεζόν αποτελούσε μια ενδιαφέρουσα επιλογή για αρκετούς συλλόγους του εξωτερικού. Ο ίδιος δεν ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα νέο περιβάλλον, καθώς μπορεί να ανδρώθηκε στον Ολυμπιακό, ωστόσο η καθιέωρση του φαινόταν μακρινή υπόθεση. Μάλιστα, αν και πραγματοποίησε ανταγωνιστική προετοιμασία, δεν πήρε ούτε τα… σπόρια απ’ τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και η πρώτη του εμφάνιση κάτω απ’ τα γκολποστ ήρθε στις 14 Ιανουαρίου (!) κόντρα στην Κηφισιά ως επιλογή του Κάρλος Καρβαλιάλ ο οποίος βρισκόταν τότε στον πάγκο.

Η έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άλλαξε όλο το τοπίο, καθώς ο Τζολάκης πήρε θέση βασικού απ’ τις 31 Μαρτίου και το πήγε μέχρι τέλους! Ένας ελαφρύς τραυματισμός του Αλέξανδρού Πασχαλάκη και δύο συνεχόμενες ήττες από Μακάμπι (1-4) και Παναθηναϊκό (1-3), λειτούργησαν ως ιδανική συνθήκη για μια αλλαγή στα γάντια του βασικού πορτιέρε. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η αλλαγή της σκέψης του Τζολάκη, ο οποίος βρήκε ξανά τον εαυτό του και την αυτοπεποίθηση του, μέσα από μεγάλες βραδιές. Ειδικά μετά την πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ στα πέναλτι, όπου ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής… εκτοξεύθηκε! Οι σύλλογοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, έγιναν πλέον “στενός κορσές” προς τον εκπρόσωπο του, καθώς ο Τζολάκης έφτιαξε προφίλ “next best thing” στο ευρωπαϊκό στερέωμα των τερματοφυλάκων. Η ανανέωση του Μεντιλίμπαρ ώθησε αρκετούς παίκτες να σκεφτούν ξανά την παραμονή τους στον Ολυμπιακό και ο Τζολάκης ήταν ένας απ’ αυτούς. Όσο ο Ολυμπιακός προχωρούσε στο UEFA Europa Conference League και παρέμενε σε τροχιά πρωταθλήματος, όλο και πιο πολύ φαινόταν αδύνατο ν’ αποχωρήσει ο Χανιώτης πορτιέρε. Που θα μπορούσε να βρει μια οικογένεια που τον έχει ζήσει από… μωρό και που πλέον τον εμπιστεύεται ως νο1 του Ολυμπιακού και μάλιστα στη χρονιά των 100 ετών του συλλόγου.

Η επιστροφή του Παναγιώτη Αγριογιάννη στον Ολυμπιακό, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχολογίας του Τζολάκη. Πλέον ένιωθε πιο ήρεμος, πιο έτοιμος αγωνιστικά και ψυχολογικά. Η σύνδεση του προπονητή τερματοφυλάκων με τον Μεντιλίμπαρ έγινε πιο άμεση και ο συγκεκριμένος διάδρομος ευθύς (πολλές φορές σε αρκετές ομάδες είναι περίπλοκος). Η ομάδα τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού με Τζολάκη, Πασχαλάκη και Παπαδούδη είναι ίσως η πιο ποιοτική στην Ελλάδα και το επίπεδο προπόνησης είναι πολύ υψηλό, ανεβάζοντας την ετοιμότητα εκείνου που επιλέγεται για νο1! Ο τελικός της 29ης Μαϊού ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ο Τζολάκης κράτησε “καθαρή εστία” απέναντι στη Φιορεντίνα και έδειχνε έτοιμος για μια εκπληκτική σειρά πέναλτι -ευτυχώς δεν χρειάστηκε-.

Η παρουσία ενός Έλληνα τερματοφύλακα κάτω απ’ τα δοκάρια του Ολυμπιακού είναι σημαντική υπόθεση. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ένα παιδί που έχει έρθει απ’ την ακαδημία του συλλόγου. Μια προσωπικότητα που από έφηβος έγινε άνδρας, μέσα από συνεργασίες υψηλού επιπέδου με Σα, Βατσλίκ και Πασχαλάκη. Ένας παίκτης ο οποίος από νεαρή ηλικία έχει κερδίσει, άλλον λιγότερο, άλλον περισσότερο, προπονητές όπως ο Μαρτίνς, ο Μίτσελ, ο Μεντιλίμπαρ. Η ανανέωση του Τζολάκη έχει προοπτική δεκαετίας! Αν όλα πάνε καλά, έχει όλα τα στοιχεία να γίνει σύγχρονη σημαία του συλλόγου, συνδέοντας τη φουρνιά παικτών που κατέκτησε το UEFA Europa Conference League, με μια νέα γενιά επιτυχιών για τον Ολυμπιακό!