Ο Ρόναλντ Ματαρίτα από σήμερα (13/6) αποτελεί οριστικά παρελθόν από τον Άρη, καθώς ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την Αλαχουελένσε, ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του στην Κόστα Ρίκα

“Ο Ρόναλντ Ματαρίτα επιστρέφει σπίτι!” Έτσι υποδέχονται και πάλι πίσω τον παίκτη, που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, οι άνθρωποι της Αλαχουελένσε, στην Κόστα Ρίκα. Ο Λατινοαμερικάνος αριστερός οπισθοφύλακας αφήνει οριστικά τον Άρη και από σήμερα (13/6) ανήκει και πάλι στο σύλλογο, στον οποίο ανδρώθηκε στην πατρίδα του, μιας και ανακοινώθηκε επισήμως η επιστροφή του εκεί.

Γράφει το σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Αλαχουελένσε: “Η Liga Deportiva Alajuelense είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή του Ronald Matarrita στις τάξεις της. Ο 29χρονος αριστερός μπακ υπέγραψε με τον σύλλογο για τα επόμενα δύο χρόνια. Σε όλη του την καριέρα, ο Ρόναλντ δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την κοκκινόμαυρη φανέλα. Εκπέμπει φλερτ σε όλη την ουσία προς αυτήν!

Η αγάπη του για τα χρώματά μας είναι εμφανής. Το έχει αποδείξει. Κάθε φορά που βρίσκεται στη χώρα, επισκέπτεται το Morera, μάς υποστηρίζει στα κοινωνικά δίκτυα, φορώντας τη φανέλα μας. Η επιθυμία του να επιστρέψει στο σπίτι ήταν ένας στόχος που έπρεπε να εκπληρώσει. Αυτό το αίσθημα του ανήκειν και της αγάπης για τον σύλλογο ήταν σταθερά στην ζωή του, καθιστώντας τον σημείο αναφοράς για τους οπαδούς της Manuda και για ολόκληρο το πρωτάθλημα”.

Στο δημοσίευμα υπάρχει και δήλωση του Ματαρίτα, ο οποίος λέει: “Πάντα το είχα στην καρδιά μου να επιστρέψω σπίτι, στη Liga Deportiva Alajuelense. Το μέρος που μου έδωσε τα πάντα και όπου πάντα ονειρευόμουν ότι θα φτάσει αυτή η μέρα. Είναι τιμή μου να επιστρέψω για να συνεισφέρω την εμπειρία μου και να παλέψω για τους τίτλους που αξίζουν οι οπαδοί μας. Σας διαβεβαιώ ότι θα υπερασπίζομαι πάντα αυτή τη φανέλα μέχρι θανάτου”.

Και καταλήγει το δημοσίευμα: “Με την έλευση του Ronald Matarrita, η Alajuelense όχι μόνο αποκτά έναν παίκτη με εξαιρετική ποιότητα και εμπειρία, αλλά και έναν ηγέτη εντός και εκτός γηπέδου. Η αφοσίωση, ο επαγγελματισμός και η αγάπη του είναι απαραίτητα στοιχεία για την επίτευξη των στόχων του συλλόγου τις επόμενες σεζόν. Με αυτήν την προσθήκη, η Liga Deportiva Alajuelense επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να διατηρήσει μια ανταγωνιστική ομάδα, με ταυτότητα, που παλεύει για τα πάντα αυτή τη σεζόν. Εκπαιδευμένος από την παιδική ηλικία στα μικρά μας πρωταθλήματα, ο “Mata” ήταν μέρος της πρώτης κατηγορίας LDA από το 2013 έως το 2016, περίοδο κατά την οποία έπαιξε 78 επίσημους αγώνες και κέρδισε ένα πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας”.

Να σημειωθεί ότι ο Ματαρίτα δεν ήταν ποτέ στο πλάνο του Άκη Μάντζιου, από τη διάρκεια της περασμένης σεζόν ακόμη. Δεν υπολογιζόταν, φυσικά, και για τη σεζόν που ακολουθεί, ενώ στην πατρίδα του είχε επιστρέψει από τον περασμένο μήνα, πριν τελειώσουν ακόμη οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη. Οι “κίτρινοι” μετρούν και τυπικά μία θέση ελεύθερη στο ρόστερ της νέας σεζόν, μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του Ματαρίτα στην Αλαχουελένσε.