Η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου ξεκίνησε και οι ελπίδες διάκρισης αρχίζουν να αυξάνονται σε όλη την ήπειρο, αλλά ίσως πουθενά αλλού περισσότερο από το «στρατόπεδο» της Αγγλίας.

Υπάρχει πολλή μεγάλη πίεση για κατάκτηση του τροπαίου από τα «Τρία Λιοντάρια», που με καθοδηγητή τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τα τελευταία χρόνια έκανε άλματα προόδου, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε μία μεγάλη επιτυχία.
Η Αγγλία έφτασε ως τα ημιτελικά στο Μουντιάλ του 2018, τρία χρόνια αργότερα, έχασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε δικό της έδαφος (στο Γουέμπλεϊ) από την Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι και στο Μουντιάλ του Κατάρ πριν από δύο χρόνια, αποκλείστηκε στα προημιτελικά (με σκορ 2-1) από την μετέπειτα φιναλίστ του τουρνουά Γαλλία.


«Τέταρτη και φαρμακερή» λοιπόν για το συγκρότημα του Σάουθγκεϊτ στα γήπεδα της Γερμανίας και οτιδήποτε άλλο έρθει εκτός από την κατάκτηση του τροπαίου θα θεωρηθεί αποτυχία. Κατά την προετοιμασία για το τουρνουά, η προσοχή έχει δικαίως στραφεί στους Μπέλιγχαμ, Κέιν και Φόντεν. Ωστόσο, για να έρθει η επιτυχία δεν αρκούν μόνο αυτοί. Χρειάζεται και η συνδρομή παικτών που πετούν κάτω από το ραντάρ αυτή τη στιγμή, αλλά θα μπορούσαν να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο από τον αναμενόμενο.

ΤΖΑΡΟΝΤ ΜΠΟΟΥΕΝ
Ο 27χρονος θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο χρήσιμος απ’ ότι του αναγνωρίζεται. Με τον Μπουκάγιο Σάκα να έχει προβλήματα τους τελευταίους μήνες, ο Μπόουεν θα μπορούσε να έχει πολλά λεπτά συμμετοχής, ιδιαίτερα στη φάση των ομίλων. Ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ έχει επίσης μια ικανότητα στο παιχνίδι του που δεν έχουν οι Σάκα, Φόντεν και Έζε και αυτή είναι η ικανότητα του να τελειώνει τις φάσεις μέσα στο «κουτί».

Με τον Χάρι Κέιν να ανεβαίνει συχνά ψηλά για να πάρει την μπάλα, μπορεί να δημιουργηθούν κενά στην άμυνα της αντιπάλου και ο Μπόουεν θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος που θα εκμεταλλευτεί αυτή την περιοχή. Τα 17 γκολ και οι 10 ασίστ του σε μια αρκετά μέτρια σεζόν της Γουέστ Χαμ είναι εντυπωσιακά νούμερα και αναδεικνύουν πραγματικά την αίσθηση του γκολ και την ικανότητα του να κάνει στις σωστές επιλογές, μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

ΤΡΕΝΤ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ-ΑΡΝΟΛΝΤ
Λογικά θα αποτελέσει δίδυμο στη μεσαία γραμμή με τον Ντέκλαν Ράις και από αυτή τη θέση μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στις γρήγορες μεταβάσεις. Με μέσο όρο 3,48 προσπάθειες για ντρίμπλες, 1,37 αναχαιτίσεις ανά 90 λεπτά 8,40 πάσες στο τελικό τρίτο και 2,59 πάσες στην περιοχή του πέναλτι ανά 90 λεπτά, μιλούν από μόνα τους για τις πολύπλευρες βοήθειες που μπορεί να δώσει ο άσος της Λίβερπουλ.

ΑΝΤΟΝΙ ΓΚΟΡΝΤΟΝ
Μία από τις εκπλήξεις που επιφύλασσε ο προπονητής της Αγγλίας, ήταν ο αποκλεισμός του Τζακ Γκρίλις από την αποστολή. Υπό αυτή τη συνθήκη (απόντος και του Ράφορντ), ο Φιλ Φόντεν μπορεί να ξεκινήσει στην αριστερή πλευρά, αλλά ο Άντονι Γκόρντον μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Αγγλίας να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ειδικά αν ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον Φόντεν ως δεκάρι, κάτι που πολλοί έχουν προτείνει ως τη σωστή λύση, οπότε ο άσος της Νιούκαστλ θα γίνει η φυσική επιλογή στην αριστερή πλευρά. Με 11 γκολ και 10 ασίστ σε 35 παιχνίδια της Premier League στη σεζόν που τλείωσε, είναι σίγουρο ότι ο Γκόρντον θα προσφέρει πολύτιμες βοήθειες με τη δύναμη και την ταχύτητα του, έχοντας επίσης αναπτύξει την ωριμότητα που συχνά έλειπε από τις εμφανίσεις του τις τελευταίες σεζόν.