Το στίγμα είναι σαφές. Η οικοδέσποινα είναι έτοιμη για «ζημιές»…

Ο πρωταθλητής Ευρώπης και Ισπανίας με την Ρεάλ, σαν έτοιμος από καιρό για τρεμπλ φινάλε καριέρας μίστερ Κρόος τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με 55/55 πάσες και το ματς με ένα λάθος (101/102).

Ο αναγεννημένος στην Άρσεναλ Χάβερτς σκοράρει. Ο πάλαι ποτέ άλτερ έγκο του Ντουκς στη Βρέμη, φιναλίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ Φίλκρουγκ μπαίνει αλλαγή στο «εννιά» και σκοράρει.

Η Γερμανία των φιλικών παίζει το Euro στην έδρα της και στην πρεμιέρα με τη Σκωτία (των δέκα παικτών, δεν αποτελεί και ομάδα κριτήριο διάκρισης) στο Μόναχο προστίθεται στα ηχηρά φαβορί Γαλλία και Αγγλία. Καλώς την κι ας άργησε.

Στα έξι τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα η «μάνσαφτ» είναι εκτός κούπας. Δεν το λες και επιτυχία. Από το 1996 και την κατάκτηση της ευρωκορυφής, η Γερμανία ήταν στα ημιτελικά το  2012 και το 2016, φιναλίστ το 2008 και αποκλείστηκε στους «16» το 2020 και στους ομίλους το 2000 και το 2004. Καταστροφή.

Στα δυο τελευταία Μουντιάλ, η Γερμανία κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις στην ιστορία της, αποκλειόμενη από τους ομίλους και το 2018 και το 2022 μετά τον παγκόσμιο τίτλο του 2014. Καλώς την κι ας άργησε, σε όμιλο βατό πάντως. Με νίκη επί της Ουγγαρίας (λίγα πράγματα με την Ελβετία, χαμένη 3-1) την Τετάρτη προκρίνεται στους «16». Μίνιμουμ στόχος.

Και ο κόουτς Νάγκελσμαν θα έχει χρόνο να ετοιμάσει την ομάδα του για τα δύσκολα. Η αλήθεια είναι ότι βρήκε και σχήμα (4-2-3-1) και πρόσωπα. Μίλα μου για Βιρτζ (σκέτη απόλαυση όλη τη σεζόν με την Λεβερκούζεν), Μουσιάλα (τέταρτος στην ιστορία χωρίς λάθος πάσα σε ευρωπαϊκό, 32/32 με την Σκωτία), Άντριχ (μετρονόμος στα χαφ, με τροχονόμο Κρόος δίπλα) και Τα. Χωρίς άλλα… τα! Και μάλιστα τη διαφορά, ποιος να το έλεγε δηλαδή, στην πρώτη δεκάδα αγώνων του στην εθνική την κάνει αναπληρωματικός!

Ο Νίκλας Φίλγκρουγκ μετράει πέντε γκολ σε δέκα ματς στην εποχή Νάγκελσμαν και μια ασίστ, αναμφίβολα ο πιο επιδραστικός παίκτης ερχόμενος μάλιστα από τον πάγκο από τη στιγμή που επιλογή για το «εννιά» είναι ο Χάβερτς. Ο πρώην κόουτς της Μπάγερν έχει πέντε νίκες σε δέκα ματς στη μετά Φλικ εποχή, με πρώτο επίσημο ματς το εναρκτήριο του Euro με την Σκωτία, την πεντάρα στο Μόναχο.

Η Γερμανία άλλωστε ως οικοδέσποινα της τελικής φάσης αναλώθηκε σε φιλικά ματς από το 4-2 με την Κόστα Ρίκα στο Παγκόσμιο του Κατάρ και σε σύνολο 15 αγώνων μέτρησε έξι νίκες, με τελευταία το 2-1 με αντίπαλο την Ελλάδα στο Μενχεγκλάντμπαχ.

Το στίγμα είναι σαφές. Η οικοδέσποινα είναι έτοιμη για «ζημιές»…