Σ ένα παιχνίδι που είχε αρκετή ένταση αλλά λίγες φάσεις, η Αγγλία νίκησε με 1-0 την Σερβία και ξεκίνησε "με το δεξί" τις υποχρεώσεις της στο Euro 2024.

Ένα γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ ήταν αρκετό για την Αγγλία ώστε να κάμψει την αντίσταση των Σέρβων. Το 1-0 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα, με τα “Τρία Λιοντάρια” να παίρνουν την πρώτη νίκη στον τρίτο όμιλο του Euro 2024, σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί σχετικά γρήγορα.

Μπέλιγχαμ πριν το τέταρτο

Η Αγγλία πήρε από την αρχή του αγώνα την κατοχή της μπάλας κι ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία. Στο 13′ ο Γουόκερ θα πασάρει στον Σάκα, ο οποίος θα κάνει το γύρισμα. Η μπάλα θα κοντράρει στον Βελίκοβιτς, με τον Μπέλιγχαμ να έρχεται από πίσω και με κεφαλιά να σκοράρει για το 1-0.

Από μία ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα

Κάποιος θα περίμενε ότι το γκολ του Μπέλιγχαμ θα “άνοιγε” τον ρυθμό του αγώνα αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η Σερβία προσπάθησε να πιέσει λίγο πιο ψηλά αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν ένα σουτ του Μίτροβιτς, που κατέληξε άουτ. Από την άλλη, τα “Τρία Λιοντάρια” προσπάθησαν να “χτυπήσουν” στην κόντρα, κάτι που πέτυχαν μια φορά. Ο Γουόκερ, όμως, που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, έστειλε την μπάλα άουτ. Τελευταίο αξιοσημείωτο του πρώτου ημιχρόνου ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Κόστιτς, με τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού να περνάει στη θέση του.

Καλύτεροι οι Σέρβοι αλλά χωρίς φάσεις

Στο δεύτερο μέρος η Σερβία μπήκε λίγο πιο επιθετικά, επιδιώκοντας να οδηγήσει τους Άγγλους σε λάθη. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο να μπει σε ρυθμό, με τον Άρνολντ να απειλεί με μακρινό σουτ.

Ο Μλαντένοβιτς ήταν ο παίκτης που δημιουργούσε τις περισσότερες επιθέσεις της Σερβίας, φτάνοντας αρκετές φορές στα καρέ των Σέρβων. Οι ευκαιρίες, όμως, ήταν ελάχιστες και από τις δύο ομάδες. Η καλύτερη στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου ήρθε στο 75′, με τον Ραΐκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κέιν. Οι Σέρβοι απείλησαν με ισοφάριση στο 81′, με τον Πίκφορντ να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Βλάοβιτς.

Στο τέλος του αγώνα, τα μακρινά σουτ ήταν ο κύριος τρόπος της Σερβίας να επιτεθεί, με την Αγγλία να διατηρεί σχετικά εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Σερβία (Στΐκοβιτς): Ραΐκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (75′ Μπιρμάντσεβιτς), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Γκουντέλι (45′ Ίλιτς), Λούκιτς (60′ Τάντιτς), Κόστιτς (41′ Μλαντένοβιτς), Μίτροβιτς (60′ Γιόβιτς), Βλάχοβιτς

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέι, Τρίπιερ, Ράις, Αλεξάντερ-Άρνολντ (73′ Γκάλαχερ), Σάκα (76′ Μπόουεν), Μπέλιγχαμ (88′ Μέινου), Φόντεν, Κέιν