Ο Γιώργος Γιακουμάκης μετακομίζει στην Κρουζ Αζούλ και γίνεται μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του μεξικανικού ποδοσφαίρου.

Η μεταγραφή του Γιώργου Γιακουμάκη στην Κρουζ Αζούλ έναντι 10 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις στην ιστορία του μεξικανικού ποδοσφαίρου. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός αφήνει την Ατλάντα Γιουνάιτεντ για να ενταχθεί σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του Μεξικού.

Η Κρουζ Αζούλ έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει την υπογραφή του Γιακουμάκη. Η ομάδα έβγαλε από τα ταμεία της  9,3 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια) προκειμένου να αποσπάσει τη συγκατάθεση της Ατλάντα Γιουνάιτεντ, κάνοντας τη μεταγραφή αυτή μία από τις ακριβότερες στην ιστορία του μεξικανικού ποδοσφαίρου.

Ο Γιακουμάκης έδειξε πως μπορεί να είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς του MLS, καθώς ο 29χρονος επιθετικός σημείωσε 24 γκολ και μοίρασε επτά ασίστ σε 43 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις για την Ατλάντα. Πραγματοποίησε το ταξίδι στην απέναντι πλευρά του Ατλατικού  τον Φεβρουάριο του 2023 αφήνοντας πίσω του τη Σκωτία και συγκεκριμένα τη Σέλτικ. Κέρδισε πέρυσι τις διακρίσεις All-Star, Best XI και νίκησε τον Λιονέλ Μέσι στην ανάδειξη του Newcomer of the Year.

“Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά του Γιώργου κατά τη διάρκεια της θητείας του στον σύλλογο και του ευχόμαστε τα καλύτερα για τη συνέχεια”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος και τεχνικός διευθυντής της Ατλάντα Κάρλος Μποκανέγρα σε ανακοίνωση.