Ο Χοάν Χορδάν φαίνεται πως θα... κάτσει στο συμβόλαιο του, ωστόσο η επιρροή του Μεντιλίμπαρ μπορεί να του αλλάξει τα πλάνα!

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού βρίσκεται εν πλήρει εξελίξει και άμεσα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες κινήσεις για νέα αποκτήματα, πέραν των ανανεώσεων παικτών των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Το όνομα του Χοάν Χορδάν “έπαιξε” αρκετά για τον Ολυμπιακό τις τελευταίες ημέρες. Ο 29χρονος κεντρικός χαφ αγωνίζεται στη Σεβίλλη απ’ τη σεζόν 2019-2020, ενώ η χρηματιστηριακή του αξία το 2021 έφτασε τα 30 εκ. ευρώ! Ο Χορδάν κατέκτησε 2 Europa League με τους “Ροχιμπλάνκος”, ωστόσο όπως φαίνεται πέφτει “θύμα” του ξεσκαρταρίσματος του ρόστερ της ομάδας της Ανδαλουσίας.

Η παρουσία του στη λίστα των αποχωρήσεων της Σεβίλλης, σήμανε συναγερμό σε αρκετούς συλλόγους, ωστόσο ο Χορδάν ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2027, δεν δείχνει διάθεση να πει αντίο στο “σπίτι” του. Βλέπετε είναι και το συμβόλαιο το οποίο τον κάνει πιο πλούσιο κατά 3,5 εκ. ευρώ τον χρόνο, το οποίο δεν θέλει ν’ αποχωριστεί. Μάλιστα η Ντεπορτίβο Αλαβές έφαγε “πόρτα” στην αρχική της προσέγγιση πριν από λίγες μέρες, με τον Χορδάν να δείχνει τις προθέσεις του, εν όψει της συνέχειας της μεταγραφικής περιόδου.

O Χορδάν την περασμένη σεζόν είχε 13 συμμετοχές και 1 ασίστ με τη Σεβίλλη, μένοντας εκτός rotation μιας ομάδας που άλλαξε τρεις προπονητές και “ίδρωσε” για να παραμείνει στη La Liga. Τις περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες (154) στην καριέρα του τις πήρε απ’ τον Ζουλέν Λοπετέγκι, ωστόσο δεύτερος μέντορας του είναι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με τον οποίο έχει συνεργαστεί σε Εϊμπάρ και Σεβίλλη σε 83 ματς. Έτσι λοιπόν βρίσκει βάση το συγκεκριμένο σενάριο. Η διάθεση της Σεβίλλης να “ξεφορτωθει” τον Χορδάν, αλλά και οι εξαιρετικές σχέσεις με τον Μεντιλίμπαρ είναι συστατικά ενός πιθανού φλερτ. Αν τελικά ο Ολυμπιακός χτυπήσει την πόρτα της Σεβίλλης θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα και θα εξαρτηθεί απ’ τις ανάγκες στη μεσαία γραμμή, αλλά και το πλάνο του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος θέλει να δυναμώσει τον κορμό του Ολυμπιακού και με “δικά” του παιδιά.